ISPARTA VALİSİNDEN İLGİNÇ İDDİA
Isparta valisi Memduh Oğuz, kentte hafta sonu yaşanan Taksim Gezi parkı eylemleriyle ilgili kimsenin gözaltında olmadığını belirtirken Afyonluların Isparta’ya gelerek eylem yaptığını iddia etti.
Taksim Gezi Parkı protestolarının yaşandığı iller arasında yer alan Isparta’da hafta sonunda yaşanan hareketlilik yerini sükunete bıraktı. Eylemlerle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Memduh Oğuz, eylemler sonunda Isparta Emniyeti’nde gözaltında olan kimsenin bulunmadığını söyledi.
İki konunun kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirten Vali Oğuz, “Biri anayasal hakların hürriyetlerin tam olarak kullanılması ikincisi de vatandaşın can ve mal emniyetinin tam sağlanması. Isparta’da çok şükür bir aksaklık olmadan bu günleri geçiriyoruz. Meseleye iki açıdan baktık. Birincisi bir hareket sırasında orada bulananların da emniyeti önemliydi. Çünkü, art niyetli olan kişilerin burada bir zarar meydana getirmesi söz konusu olabilirdi veya toplantılar, yürüyüşler başkalarına zara verecek boyutlara gelebilirdi” dedi.
Olayların çıkmaması için Emniyet güçlerinin sağduyulu davrandığını belirten oğuz, “çok şükür kimse rahatsız olmadı. Şu anda Isparta’da bu olaylar dolayısıyla gözaltında bulunan hiç kimse yok. Mağdur olan kimse de yok. Kontrolsüz bazı davranışlar da oldu. Vatandaşın da tepkileri olabilirdi. Emniyet teşkilatımız ağırlıklı olarak ikna edici çalışmalar yapmaya özen gösterdi. Bende başlangıçtan itibaren böyle davrandım ve böyle talimat verdim.”
Isparta’nın Türkiye’nin ilim başkenti olduğunu kaydeden Vali Oğuz, “Elbette buraya ağır başlılık, vefa, ciddi tutumlar yaraşır. Bunu anlatmaya çalıştık. Isparta öğrenci şehri Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 60 bin öğrencisi var. Isparta’da Milli eğitim teşkilatında 80 bin öğrenci 5 bin öğretmen var. 2 bin öğrenci grubunun ağırlıklı gösteri yaptığını görüyoruz. Hiçbir grubu küçük görüyor değiliz. Onların da düşüncelerini söylemeye elbette imkan sağlandı. Emniyet teşkilatımız mümkün olduğu kadar sabırlı davrandı. Tahammülünü zorlayan durumlarda bile müdahale etmedi. Isparta ‘da sahip olduğumuz huzuru, bütün kişilerin ama özellikle de kamu görevlilerin yüksek performansına bağlıyorum. Bu vesileyle anlayış gösteren Isparta halkına, yürüyüşlerde arkadaşlarımızla diyalogla meseleyi halleden öncülere ve de sabırla görev yapan emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Isparta’daki gösterilere çevre illerden çok katılım olduğunu katılanların yarısına yakınının Antalya, Burdur, Afyonkarahisar gibi başka illerden olduğunu söyleyen Vali Oğuz, “Ama Isparta her zamanki örnek davranışı gösterdi. Gösteri yapanlar da Ispartalı olduklarını gösterdiler. Isparta halkı da son derece ağır başlılıkla davrandı. İlim şehrine yakışan bir süreç geçirdik Bundan memnuniyet duydum.”
 
Editör: Haber Merkezi