İSMET ATTİLA KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YOK YOK
 
        Maliye, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanlarından İsmet Atilla’nın isminin verileceği İsmet Attila Kültür Merkezi, Afyonkarahisar’da yine ilklerin arasında yerini alacak. İtfaiye ve Makine İkmal Müdürlüğü sahasının bulunduğu alana yapılacak İsmet Attila Kültür Merkezi, Türkiye’nin sayılı kültür merkezleri arasında yerini alacak.
 
AFJET VE UYDUKENT BAKANIMIZIN HEDİYESİ
 
Bakan İsmet Atilla’nın Afyonkarahisar’a kazandırdığı bir dizi yerler ve hizmetler olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban; ilimize böylesini değer vermiş ve hizmet etmiş Bakan Atilla’ya bir uygun bir tesis yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Kültür Merkezi hakkında ayrıntılı bilgi veren Başkan Çoban; “Uydukent ve AFJET, Sayın Bakanımızın Afyonumuza bir hediyesi… İsmet Attila Bakanımızın bunların yanı sıra daha bir çok yer ve Afyonumuza kazandırdığı bir dizi hizmet var…  Bizlerde bu yoldan hareketle içerisinde 525 kişilik bir tiyatro salonu, sosyal tesisler, termal tesisler olan bir kültür merkezi yapacağız. Bu tesisi Makina İkmal Müdürlüğümüzün olduğu 15 bin metrekarelik bir alan yapacağız.  Ses, ışık sahne sistemleriyle bir tiyatro salonunda ne isteniyorsa burası da aynen böyle modern bir yapı olacak” dedi.
 
TERMAL OTEL BİLE OLACAK
 
Bölgeye bir de termal tesis yapacaklarını aktaran Başkan Çoban; “Buradaki termal tesislerimiz sadece bir termal tesis değil. Burada kadın erkek ayrı normal ücretle girilen tesislerimiz olacak. Tesislere gelenler sadece termalden yaralanmayacak, içerisinde, termal hamam, Türk hamamı, fitness salonu, güzellik merkezi, bayan ve erkek kuaför salonları olacak. Arka tarafında da hiç kimsenin görmeyeceği bir yerden, maddi olarak termale gitme imkanı olmayan vatandaşlarımız için ücretsiz kadın erkek ayrı ayrı termal hamamlar hizmet verecek”
 
BELEDİYE KONSERVATUVARI BURADA HİZMET VERECEK
 
Bu bölgede Afyonkarahisar Belediyesi Konservatuvarının da hizmet vereceğini dile getiren Başkan Çoban: “Burada ayrıca her türlü halk müziği, sanat müziği ve benzeri müziklerin eğitimi verilebilecek. İçerisinde en az 10 tane birebir eğitim odası, en az üç tane büyük salon ve 5-6 tane derslik olacak. Burada musiki ile ilgili tüm çalışmalar faaliyetler yapılabilecek. Etrafında kafeteryaları ve sergi alanları mevcut olacak. Kültür Merkezimizin ihalesini Ocak ayında yapıp Nisan yada Mayıs ayında inşaatına başlayıp, 2018 sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Açılışını da inşallah ismet Atilla Bey'le birlikte yapacağız” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi