İsmail Şükrü Çelikalay Alt Geçidi Açıldı

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, söz verdiği bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkanımız Mehmet Zeybek, şehir trafik yoğunluğunu azaltacak projesi Karayolları kavşağı alt geçidi hummalı şekilde süren çalışmalar ardından en kısa zamanda hizmete sunuldu.

Afyonkarahisar’ın trafik yoğunluğunu azaltacak, 20 milyonluk dev yatırım Şükrü Çelikalay alt geçidi görkemli tören ile trafiğe açıldı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in prestij projelerinden biri olan Alt Geçit yatırımı ihale süresinden önce hizmete açıldı. İsmail Şükrü Çelikalay alt geçidi açılış törenine; Valimiz Gökmen Çiçek, AK Parti Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanımız Mehmet Kocacan, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

“20 MİLYONLUK YATIRIMIMIZ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile Afyonkarahisar’ı geliştiren ve değiştiren yatırımlara imza atan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, 37 projenin seçim vaadi olarak verildiğini hatırlatarak, 50’ye yakın projeden 33’ünün ihalesinin yapıldığını 16 projenin tamamlandığını 17 projenin ise devam ettiğini belirtti. Projelerin toplu açılışının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile yapılacağını vurgulayan Başkanımız Zeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Önceliğimiz ciddi bir trafik yoğunluğu olan bu bölgeydi. Ekiplerimiz ile birlikte mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışarak projesini düzenlediğimiz geçidimizin alt yapısını, içme suyu, kanalizasyon deplase hattını tamamladık. Bu yılın Mayıs ayında inşaatına başladığımız geçidin yapım süresi 195 gündü. Biz arı gibi çalışarak bu süreyi kısalttık ve 165 günde tamamladık. Belediye meclis üyelerimizle bir araya gelerek incelemelerimizi yaptık ve açılışa hazır hale getirdik. Dikey bahçe sistemi ile geçidimizi yeşillendirip, süsleyeceğiz. Bu peyzaj çalışmasını da önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Afyon’da siyasi olarak güzel bir birliktelik yakaladık. Bu birlik ve beraberlikten ötürü parti il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yüklenici firmaya, emeği geçen ekip arkadaşlarıma gününden önce burayı hizmete almamıza vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın kurtuluşuna ön ayak olmuş, şehrimizin yetiştirdiği âlim, mecliste ilk milletvekili olan İsmail Şükrü Çelikalay isminin verilmesini uygun gördük. 20 milyonluk bu yatırım şehrimize ve sürücülerimize hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Allah kaza bela göstermesin.”

“SÖZ VERİLEN PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR”

AK Parti Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ise söz verilen projelerin gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Yurdunuseven “Bizim bu topraklara büyük bir vefa borcumuz var. Bizde bu vefayı çalışmalarımızla göstereceğiz. Belediye Başkanımız Proje çıtasını 50’ye çıkardı. Siyaseten bizlerde destek olmaya üzerimize düşen görevleri yapmayı sürdüreceğiz. Bizler, birilerinin yaptığı gibi milyonlar harcayıp heykeller dikip açılış yapmıyoruz. Bu yatırımda halka hizmet var. Bunun dışında 30’a yakın vatandaşımızın hizmetine sunacağımız çalışma var. Önümüzdeki dönemlerde hepsini gerçekleştireceğiz. Başta Sayın Belediye Başkanıma ve belediye personeline, yüklenici firmaya teşekkür ediyorum.”

“AFYON İÇİN ÖNEMLİ BİR ATILIM”

Afyonkarahisar için önemli bir adım atıldığını vurgulayan AK Parti Milletvekilimiz Ali Özkaya ise Başkanımız Mehmet Zeybek’e yatırımlarından dolayı teşekkür etti. Özkaya, “Önemli ve gurur verici bir törendeyiz. Saygıdeğer Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Seçim dönemindeki tespitlerimizde il merkezindeki trafik ve otopark sorunuydu. Belediyemiz tarafından buna yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda yapılan alt geçit önemli bir yatırım. Allah razı olsun” dedi.

“OLMAZ DENİLENİ YAPAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Mutlu bir müjde ile haftaya başladıklarını aktaran Valimiz Gökmen Çiçek ise Afyonkarahisar’ı daha ileriye götürmek için birlik ve beraberlik içinde ileriye götürmekte kararlı olduklarını belirtti. Çiçek, “Bu açılışın bir önemi de tamamlanma süresi. Böyle bir yapının 5 buçuk ay gibi kısa sürede ortaya çıkması inanılmaz bir durum. Olmaz denileni yapan Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Her zaman buradaydı inşaatı inceledi, kontrollerde bulundu. Gece gündüz titiz bir takip ile bu muhteşem eseri hizmete aldı. Problemsiz ve sıkıntısız bir şekilde söz verdiği zamanda bu yatırımı şehrimize kazandırdığı için Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak alt geçitte inceleme yaptı. Başkanımız Mehmet Zeybek direksiyon başına geçerek protokol üyeleri ile birlikte alt geçidi trafiğe açtı.

İSMAİL ŞÜKRÜ ÇELİKALAY ALT GEÇİDİ HAKKINDA

İhale süresi 195 gün olarak belirlenen alt geçit 165 günde tamamlandı. 17 Mayıs 2021 tarihinde başlayan çalışmalar 5,5 ay sürdü. Konforlu ve güvenli seyahat imkânı sunacak aynı zamanda Afyonkarahisar’ın trafik yoğunluğunu azaltacak karayolları alt geçidinin toplam uzunluğu 265 metredir. Alt geçit çalışmaları kapsamında ilk etapta içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik ve internet hatlarının deplase işlemleri tamamlandı. Alt yapısı tamamen yenilendikten sonra, yol çalışmalarına başlandı. Fore kazık sistemi kullanılan alt geçidin köprü kısmı prefabrik kirişlerden oluşurken, alt geçidin üst kısmında bulunan kavşakta ise akıllı kavşak sinyalizasyon sistemi uygulanmıştır. Su baskınlarını engellemek amacı ile alt geçidin yol kısmının altında 150 tonluk su deposu ve 3 adet tahliye pompası yer almaktadır. Tonajlı araçların geçişine uygun yapılan alt geçitte; kayma, çökme ya da oturma gibi hasarların oluşmaması için de asfalt öncesi beton temel atımı yapılmıştır. Güvenli trafik, güvenli yaşam düsturu ile yapılan karayolları kavşağı alt geçidi 20 milyon liralık bir yatırım bedeline sahiptir. Bu güzide yatırım, şehrimizde en kısa sürede bitirilen alt geçit olma özelliğine de sahiptir.

Editör: Haber Merkezi