İşletmelere Yönelik Bilişim Suçları Farkındalık Semineri Düzenlendi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, İl Emniyet Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı işbirliğinde, İşletmelere Yönelik Bilişim Suçları Farkındalık Semineri düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen seminere İl Emniyet Müdür Vekili Tolga Ar, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Kanyer, ATSO Meclis ve Meslek Komiteleri Üyeleri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Günümüzde teknoloji, akıl almaz biçimde ilerliyor; gündelik bir ihtiyaç hâline dönüştüğü gibi, alışkanlıklarımızı ve yaşam biçimimizi de dönüştürüyor. Özellikle 2020’nin Mart ayından itibaren tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde büyük etkileri görülen yeni tip koronavirüs salgını ile birlikte, toplum sağlığını korumak amacıyla uygulanan kısıtlama tedbirleri; hepimizi teknoloji nimetleri ile biraz daha yakınlaştırdı. Daha önce hiç aklımıza gelmemiş şekilde, temel gıda ihtiyaçlarımızdan şarj cihazına, piyasada zor bulunan ürünlerden el işi ürünlerine kadar pek çok mamulü e-ticaret sitelerinden tedarik etmeye başladık” dedi.

Serteser, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu arada, bir parantez açmak isterim: Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in öncülüğünde, Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından albikere.com isimli bir e-ticaret sitesi kurduk. Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleri’ne üretilen ürünlerin satıldığı, bununla kalmayarak tüm Türkiye’den üreticilerin buluştuğu bir e-ticaret platformu hâline gelen albikere.com’un tüm gelirlerinin de üniversite öğrencilerine burs olarak verildiğini belirtmek isterim. albikere.com’un bugünkü konumuzla ilgisi nedir diye soracak olursanız; sitemiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne başvurarak Güven Damgası aldı. Alışverişinizi gönül rahatlığıyla albikere.com’dan yapabilirsiniz.”

Teknolojinin doğru kullanılması gerektiğine dikkat çeken Serteser, “Elbette, her nimetin bir külfeti vardır. Teknoloji iyi bir şekilde kullanıldığı gibi, kötü niyetli kişilerin elinde adeta bir silaha dönüşüyor. Özellikle internet sitelerinin, bilgisayar oyunlarının, akıllı olarak tabir edilen telefon uygulamalarının yaygınlaşmasıyla teknoloji ile temas etme yaşı 4-5’lere indi. Çocuklarımız, daha okuma yazma öğrenmeden, hangi uygulamanın nasıl çalıştığını biliyor; istediği videoları ses kayıt düğmesine basarak izliyor. Aynı şekilde belirli bir yaşın üzerinde olan vatandaşlarımız da teknolojiyi keşfetme adına farklı birçok uygulama yükleyerek sonu gelmez bir sorun yumağıyla karşılaşabiliyor. Burada da siber güvenlik kavramı ortaya çıkıyor. Devletimiz, hem vatandaşını korumak, hem haksız kazancın önüne geçmek için siber güvenliği çok önemsiyor ki bugünkü seminerimiz de bunun büyük bir göstergesi. Bu vesile ile çocukların izledikleri videoların ve indirdikleri uygulamaların veliler tarafından iyi takip edilmesi uyarısında bulunmak istiyorum. Ayrıca, büyüklerimize de internette dolandırıcıların olduğunu, her mesaja bakmamaları, her uygulamaya katılmamaları doğrultusunda telkinlerimizi sürdürmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Serteser, İl Emniyet Müdürlüğü’nün fedakârca yaptığı çalışmalara teşekkür ederek “Bu seminerde internet sitelerinin güvenliğinin sağlanması ve korunması, internet dolandırıcıları ve korsanlara karşı alınması gereken tedbirler ve birçok konu masaya yatırılacak. İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ali Temiz nezdinde İl Emniyet Müdürlüğümüz’e hem bu semineri düzenledikleri için, hem de yapılan fedakârca çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar bir huzur kenti. Bu unvanımızı, güvenlik kuvvetlerimizin olağanüstü gayretine borçluyuz” dedi.

Serteser’in ardından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Komiser Burak Ersoy, siber suçlarla mücadele ve Siberay hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Semineri, https://www.youtube.com/watch?v=i81GH35negQ bağlantısından izleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi