İşletmeler İçin Lojistik Ve Planlama Yönetimi Eğitimi Verildi

ATSO KOBİ Akademisi eğitim takvimi çerçevesinde “İşletmeler için Lojistik ve Planlama Yönetimi” verildi. Eğitimin açılış konuşmasını Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker yaptı. Türker, “Lojistik, esas olarak ürünlerin tüketiciye ulaştırılmasındaki tüm hareketliliği anlatan bir kavramdır. Lojistiğin ne kadar önemli olduğunu, küresel koronavirüs salgını sonrasında yaşanan gelişmeler ile bir kez daha gördük. Özellikle bir dönem, ülkelerarası ticaretin olmazsa olmazı konteynırların bulunmaması veya yüksek ücretle kullanılabilmesi, tedarik zincirini oldukça zora sokmuştu” dedi.

Türker, şöyle devam etti:

“Konteynır krizinin etkilerini hâlâ hissettiğimiz günümüzde de tedarik zincirinin düzenli bir şekilde devam etmesi, güçlü bir lojistik ağına bağlıdır. Teknolojideki hızlı gelişmeler, tüm dünyayı lojistik üzerine bir kez daha düşünmeye itti. Endüstri 4.0, Toplum 5.0 derken Lojistik 4.0 kavramını da uygulamaya başladık. Değerli Hocamız bu konuyu ayrıntıları ile anlatacaktır, ama özetle şunu söylemek gerekir:

Lojistik 4.0, makinelerin, tesislerin, lojistik şirketlerinin ve üretimcilerin doğrudan birbiri ile iletişim kurabildiği bu büyük sistem, aynı zamanda büyük bir dönüşümü de temsil ediyor.”

Açılış konuşmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Lojistik Yönetim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Tuğrul Bayat ayrıntılı bir sunum yaptı. Yaklaşık 2 saat süren eğitimin sonunda Katılım Belgesi takdim edildi.

Eğitimimizi bağlantıdan izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=ZZZwVKUV3ww

#ATSOKOBİAkademisi

Editör: Haber Merkezi