İslami İlimler Rehberliğinde Günümüz Problemleri

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği (İHH) ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)İslami İlimler Fakültesi iş birliğinde düzenlenen “İslami İlimler Rehberliğinde Günümüz Problemleri” konulu eğitim programına ilişkin protokol imzalandı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Mustafa Güler ve Afyon İHH Başkanı Ahmet Ertürk arasında imzalanan protokol gereği gelecek nesillerimize tefsir, hadis, fıkıh ve kelam konularında zoom programı üzerinden dersler veriliyor.

Gençlerimizin yetişmesi ve dinimizle ilgili konularda daha donanımlı hale gelmesi konusunda büyük çaba sarf ettiklerine dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, bu konuda Belediyemizle iş birliği yapan Afyon İHH ve AKÜ İslami İlimler Fakültesi’ne teşekkür etti.

DERSLER VERİMLİ GEÇİYOR

Zoom üzerinden verilen eğitimlere 290’ın üzerinde öğrencinin müracaat ettiğini ifade eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, tefsir, hadis, kelam ve fıkıh konuları üzerinden verilen derslerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Derslere sadece Afyonkarahisar ve ülkemizin çeşitli illerinden değil, yurt dışından da katılım olduğunu kaydeden Zeybek Başkan, “Gençlerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi hususunda katkıda bulabilirsek, bahtiyar olacağız. Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir. Bu tür çalışmalara Afyonkarahisar Belediyesi olarak katkı sunmaya her zaman devam edeceğiz” dedi.

BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Mustafa Güler ise üniversitenin bir işlevi eğitim öğretime katkıda bulunmak bir diğer görevi de sosyal sorumluluk projelerine destek vermek olduğunu söyledi. Güler, “Belediyemiz ve İHH ile işbirliği halinde yaptığımız bu proje beklediğimizden daha büyük ilgi gördü. Derslere katılan gençlerimiz başta olmak üzere Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Afyon İHH Dernek Başkanımız Ahmet Ertürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKANIMIZ HEP YANIMIZDA OLDU

Afyon İHH Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, kamu yararına bu tür çalışmalar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ertürk şöyle konuştu; “Genç İHH’da ki arkadaşlarımızla birlikte Bismillah diyerek ilk olarak Belediyemizin kapısını çaldık. Ne zaman Belediye Başkanımızdan bu tür projeler konusunda destek istesek sağolsun her zaman yanımızda oluyor. Gençlerimizdeki enerjiyi, sinerjiye dönüştürdük. Çok bereketli ve güzel bir çalışma oldu. Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başta olmak üzere Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Mustafa Güler’e teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi