İşkur işverenlerin ihtiyaçlarını tespit ediyor!

İŞKUR 81 ilde 90 bin 806 işyerini ziyaret ederek veri derlemiştir.Türkiye genelinde araştırma kapsamında yer alan işyerlerinin en fazla faaliyet gösterdiği sektörler İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ile İnşaatsektörleri izlemektedir.

Afyonkarahisar ilinde araştırma kapsamında ziyaret edilen 20+ istihdamlı işyerleri faaliyetlerine göre incelendiğinde, en fazla işyerinin İmalat sektöründe olduğu görülmektedir. Bu sektörü Toptan ve Perakende Ticaret ile İnşaat sektörleriizlemektedir.

Afyonkarahisar ilinde 20+istihdamlı her 100 işyerinden yaklaşık 12’sinde en az bir açık iş olduğu tespit edilmiştir. Afyonkarahisar genelinde her doksan sekiz çalışana karşılık 2 tane açık iş bulunmaktadır. olarak hesaplanmıştır.En yüksek açık iş oranına sahip sektör %4,3 ile İdari ve destek hizmet faaliyetleriolmuştur. İşverenlerin açık işleri için en çok talepte bulundukları meslekler Müşteri Temsilcisi, Beden İşçisi (Genel), Garson (Servis Elemanı)’ tir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri ise Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Takım Çalışması ve Bilgisayar kullanımı’dır.İşverenler talep ettikleri açık işlerini %64,2 oranlaİŞKUR aracılığı ile aramaktadır.

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin%22,2’sinde en az bir meslekteelemantemininde güçlük çekildiği tespit edilmiştir. Eleman teminindegüçlük çekilen mesleklerde ilk üç sırada Tuğla İmal İşçisi,Mermer İşçisi veŞekerleme İmal İşçisi, meslekleri yeralmaktadır.

Afyonkarahisar ilindearaştırma kapsamındaki işverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 3,9 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazlanet istihdam artışı beklenen sektörler İnşaat, Gayrimenkul Faaliyetleri, İmalat ve Eğitim’dir. İl genelindenet istihdam artışının en fazla; Paketleme İşçisi, Fırın Operatörü-Mineral Kurutmave Kalite Kontrolcümesleklerinde olması beklenmektedir.

Editör: Haber Merkezi