“İşçilerimizin Türkiye’nin taşında toprağında, sanayisinde fabrikasında emeği var”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bu ülkenin taşında toprağında, sanayisinde fabrikasında emeği olan işçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, emekleri ile her alanda imzaları olan işçilerin gününü kutladı.
EMEĞE SAHİP ÇIKMAK, ÜLKEYE VE GELECEĞE SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR
Emekçilerin haklarına sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Milletvekili Köksal, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak inanıyoruz ki emek en yüce değerdir. Emeğin kutsallığı siyasi görüşlerin yanı sıra İslam dininde de vurgulanmıştır. Bu yüce değere sahip çıkacak olan, emekçiler ve halkçılardır. Emeğe sahip çıkmak, ülkeye ve geleceğe sahip çıkmak demektir. Maalesef ülkemizde AKP hükümeti ile birlikte emekçilerimiz zor bir süreçten geçmektedir. Özelleştirme furyaları ile başlayan süreçte işçilerin kadro hakları ellerinden alındı. Emekçiler, her an kapının önüne konur hâle geldi. Kalifiye işçi çalıştırmak, maaş ve sigorta ücretlerinin artması olarak algılandı. Ülkedeki taşeronlaşma bu süreçte yaygınlaştı. AKP hükümetiyle birlikte Türkiye sendikalı işçiler yerine partili işçiler kavramı ile tanıştı. Temizlik işçisi de, bilgi-işlem de çalışan tekniker de önce AKP örgütüne üye oldu, sonra iş buldu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu düzenin yanlışlığını bir kez daha hatırlıyoruz. İşçinin liyakatiyle çalışabildiği, alın teri kurumadan hakkını alabildiği aydınlık günler için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramını kutlarım." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi