İSCEHİSAR’DA ÖRGÜT DÖKÜMANLARI GÖLETTEN ÇIKTI

İscehisar İlçesi Çamlık Altı Göleti’nde, kimliği belirsiz kişilerce, FETÖ/ PDY Terör örgütüne ait yüzlerce kitap, CD, kamera kayıt cihazı ile bilgisayarın yakıldığı ve çok sayıda dökümanın gölete atıldığı öğrenildi..
Edinilen bilgiye göre İscehisar İlçesinde genelde sadece İscehisar halkı tarafından bilinen Çamlık Altı Göleti’nde,  göl suyunun çekilmesi ile birlikte yakılarak atılmış bilgisayar kasaları, hard diskler, kamera kayıt cihazı, örgüte ait yüzlerce kitabın atıldığı tespit edildi.
Kamera kayıt cihazı içindeki hard diskin olduğu ve CD içindeki diskin zarar görmeden içindeki verilerin kurtarılma imkanı olduğuna dikkat çeken uzmanlar o bilgisayarları yakan kişilere ulaşmanın çok kolay olduğunu belirttiler.
Öte yandan göletin olduğu olay yerine bilirkişi, olay yeri inceleme ekipleriyle polis ekiplerinin geldiği ancak bölgenin Jandarma bölgesi olduğu için soruşturmayı Jandarma ekipleri tarafından yapılacağı kaydedildi.
Terör örgütü lideri Fetullah Gülen'e ait kitapların çoğu göletin suyunun çekilmesi ile gün yüzüne çıktığı, bazı CD’lerin halen suyun içinde olduğu, yakılan bilgisayar kasaların gölete atıldığı anlaşıldı. Olay yerinde bir kişiye ait gözlükte bulundu.
Jandarma tüm delil ve bilgilerle birlikte geniş çaplı soruşturma başlattı.






Haber-Foto: Ahmet Uçmak
 
Editör: Haber Merkezi