İscehisar’da “Doğal Taş Sektöründe Tasarımın Önemi” eğitimi

T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Mapeg ( Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü) ve Mermer İhracatçıları Birliği’nin organizesinde Mermer Akademisi ve Siirt Üniversitesi iş birliğinde 23/05/2022-27/05/2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Doğal Taş Sektöründe Tasarımın Önemi” eğitiminde Siirt Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Arş. Gör. Sevcan Aslan ve beraberindeki dokuz mimarlık, bir şehir planlama bölümü öğrencisi katıldı.

İscehisar Mermer İhtisas OSB Eğitim Birimi Mermer Akademisi Konferans Salonunda, İscehisar Mermer Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Abdul Vahap Korkmaz tarafından verilen eğitim sonrasında öğrenciler İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ve şehrin önde gelen firmalarına bir dizi ziyarette bulunarak ilçe ekonomisi, doğaltaş sektöründeki gelişmeler, bölgede üretim yapılan taşlar, üretim teknikleri, doğaltaşın mimari alanda kullanımı ve iş insanlarının sektörel deneyimine ilişkin bilgi aldılar.

Afyonkarahisar’da dört günlük program için gelen mimarlık bölümü öğrencileri, Araştırmacı- Yazar Hasan Özpınar ve Mermer Akademisi Sorumlu Müdürü Muhammed Bacaksız ile birlikte şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler.

Gezi programının öğrencilerin yararına olduğuna dikkat çeken Mermer Akademisi Sorumlu Müdürü Muhammed Bacaksız,” Öğrencilerimiz, kentimizdeki; Afyon çarşısı, Ulu Camii, Paşa Camii, Eski Çavuşbaş evleri, Frig Vadisi’ni gezip, Afyonkarahisar’ın tarihi ve sosyal kültürel mekanlarını ziyaret ederek güzel bir gün geçirdiler. Afyonkarahisar’ı daha yakından tanıdılar. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Mapeg Genel Müdür Yardımcısı Murat Halit Durceylan’a, bu değerli organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Demmak Demireller Makina ve Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip Demirel’e ve Doğaltaş sektörünün duayen ismi, Demmer Demireller Mermer Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Demirel’ e teşekkür ederiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi