İscehisar MYO Atölye'si Vali Balkanlıoğlu tarafından açıldı.
İscehisar MYO, Motorlu Araçlar Ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim öğretime devam eden İş Makineleri Operatörlüğü bölümündeki İş Makinaları Atelyesi Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımı ile açıldı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından düzenlenen İş Makinaları Atelyesindeki eğitim araç gereçleri ile iş makinaları TEMSA Global San. Tic. Aş. tarafından karşılanmıştır.
Açılışa Vali İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Sağlık İl Müdürü Dr. Necip Yemenici, Üniversite öğretim üyeleri, TEMSA Global San. Tic. Aş. Yetkilileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmaları sırasında söz alan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak;’’Bizler üniversite yöneticileri olarak öğrencilerimizin eğitim ve öğretim uygulamaları ile araştırmalarında mutlaka donanımlı olmalarını istiyoruz. Onun için gayret ve çaba göstermekteyiz. Özellikle bugün AKÜ ve İscehisar olarak TEMSA Global San. Tic. Aş. Yönetimi ile yaptığımız görüşmelerimiz sonucunda destekte bulunmaları bizleri çok sevindirdi. Kendilerine teşekkür ediyor, şuanda açacağımız atölyenin öğrencilerimize çok faydalı olacağına inancıyla hayırlı olmasını diliyorum’’dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Balkanlıoğlu ise; ’’daha önce İscehisar MYO’dan bir grup öğrenci beni ziyaretleri sırasında iş makinesi noksanlıklarından bahsetmişlerdi. ‘Teorik derslerle yetiniyoruz. Ancak bir makinenin kullanılmasında uygulama derslerindeki noksanlıklardan dolayı kendimizi yeterli görmüyoruz’ demişlerdi ve bende üzülmüştüm. Bu duruma bir çare aramak gerektiği bilinciyle Sayın Rektörümüzü aradım, birkaç mermer fabrikasından çıkan işe yarar makineler olup olmadığı konusunda çalışmalar yaparken böyle bir güzel olayla karşılaştık. Bu güzel olaya vesile olarak sosyal sorumluluk kapsamında okulumuza güzel bir armağan da bulunan TEMSA Global San. Tic. Aş. Yönetimi’ne teşekkür ediyorum. Bundan sonra öğrencilerimiz teori ile pratiği kaynaştırmış, başarılı bireyler olacaklardır. Türkiye’nin değişik yerlerinde görevler yaptım, görev yaptığım her yerde ara eleman ihtiyacını gördüm. Bunun yanında bizleri üzen diğer bir hususta kişilerin bize gelip iş isteyip, ‘ben her işi yaparım’ diyen ama tam olarak her hangi bir işten anlamayan insanlarla karşı karşıya kalmamızdır. Onun için insanlar yetenekleri ölçüsünde ilgi alanlarında kendilerini yetiştirmelidirler. İş Makineleri Operatörlüğü’nü geleceği parlak mesleklerden biri olarak görüyorum. Bu sektöre dünyanın her yerinde ihtiyaç duyuluyor. Hele ki Türkiye’nin geleceği içinde çok önemli. Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmaları sürekli artan bir hızla devam ediyor. Kentsel dönüşüm sürecinde bir yeri yıkmak, bir yeri de yapmak gerekiyor. Bunun içinde iş makineleri lazım. Dolayısı ile ilerlemeye ve gelişmelere katkıda bulunacak olan İş Makineleri Operatörlüğü bölümünü daha işlevsel hale getiren TEMSA Global San. Tic. Aş. Yönetimi’ne ve AKÜ Rektörümüze teşekkür ediyor, açılacak olan atölyenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Konuşmaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ve yetkililer tarafından atölyede incelemelerde bulunuldu.
Editör: Haber Merkezi