İscehisar Karamehmet İlköğretim Okulu Bakan Eroğlu’nun Katılımı ile Açıldı.
 
Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İscehisar İlçemizde hayırsever işadamı Mehmet Özcan tarafından yapılan Karamehmet İlköğretim Okulunun açılışını yaptı.
 
Açılışa Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Valimiz Aziz Yıldırım, Milletvekili Av. Ali Özkaya, 22. Dönem Milletvekili Ahmet Koca, 24. Dönem Milletvekili Halil Ürün, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, Çobanlar Kaymakamı Resul  Özdemir, Hayırsever İşadamı Mehmet Özcan ve ailesi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, işadamları ile çok sayıda vatandaşımız eşlik etti.
 
Karamehmet İlköğretim Okulunun açılışı öncesinde İscehisar’lı vatandaşlarımızla teker teker bayramlaşan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valimiz Aziz Yıldırım ile diğer protokol üyeleri tören alanında yerlerini aldılar.
 
İscehisar Karamehmet İlköğretim Okulun açılışında konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum. Allah daha nice bayramlara erişmeyi hep birlikte inşallah nasip etsin. Burada yapmış olduğunuz dualarınız Mekke, Medine, Kabe’de, Arafat’ta yapılan dualarla eş değer olsun inşallah. Hacca gitmeye arzu edenler varsa bir dahaki seneye inşallah tez zamanda nasip olsun diye dua ediyoruz. İscehisar’ımızda halen 40 adet okulumuz eğitim ve öğretime devam ediyor. Milli eğitime bağlı bu yeni okulumuz 41‘inci okulumuzdur. Bizlerde Özcan ailesine 41 kere maşallah diyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. İnşallah ümit ediyorum ki diğer iş adamlarımıza ve diğer sermaye sahiplerine de Allah bol kazançlar nasip etsin ve hayırlarını da arttırsın. İnşallah diğer iş adamlarımızda başka başka okullar, başka ihtiyaç duyulan kamuya ait binalar, tesisler yaparlar ve onları da hep birlikte hizmete sunarız. 15 Temmuz hepimizin bildiği gibi darbe girişimine sahne oldu. Fakat bu menfur olayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımız olmak üzere siz değerli vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşları, siyasi, sivil, devletine bağlı asker ve polisi ile hep birlikte akamete uğrattık. Bu demektir ki aslına bakarsanız hepimiz birlikte gazi olduk ve bu kurban bayramında olduğu gibi 15 Temmuz’dada kendini bu vatan millet için bu vatanın ve milletin istikbali ve istiklali için kurban etmeye hazır olan pek çok insanımızı gördük. O gün şehit olanlarımız oldu. Geçtiğimiz gece Ağrı Tendürek’de Doğubeyazıt’ta meydana gelen olayda şehitlerimiz var. Bütün bu şehitlerimiz kendilerini vatan millet için kurban ettiler, kurban etmekten çekinmediler. Allah hepsinin mekanını cennet eylesin. Gazilerimiz ve yaralılarımız var. Rabbim hepsine acil şifalar eylesin. Bu vesile ile ben tekrar kurban bayramınızı tebrik ediyor daha nice sevdiklerimizle birlikte erişebilmeyi Cenab-ı Allah’dan niyaz ediyorum. ”dedi.
 
Daha sonra bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Üzerimde iki tane selam var öncelikle onları söylemek istiyorum. Sandıklı ilçemizde iken Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuştuk ve Afyonkarahisar’lı bütün vatandaşlarımıza en kalbi selam ve saygılarımı iletmemi söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var, ben de bu selamı iletmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Şehit ailelerine ziyaret sırasında Başbakanımız Binali Yıldırım ile görüştük, Sayın Başbakanımız hepinizin bayramını gönülden tebrik ediyor. Sevgili kardeşlerim mübarek Kurban bayramınız hayırlara vesile olsun ve nice nice kurban bayramlarına ulaşmayı Rabbim nasip etsin. Bugün burada Mehmet amcamızın hayrının ve bu güzel eseri açmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bütün iş adamlarımıza, esnafımıza, çiftçimize, sanayicimize böyle hayırlı işler yaptıkları için gönülden teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun, inşallah bu okulda okuyan çocuklarımız ülkemiz için hayırlı evlatlar olarak yetişir ve ülkemize hayırlı hizmetler yaparlar. Geleceğimizin teminatları aslan gibi çocuklarımız, evlatlarımızdır. 15 Temmuz demokrasi mitinglerinde gecenin 01.30-02.00'sinde 3-4 yaşındaki çocuklar ellerinde bayrakla beklediler. Sordum ki, yavrum sen burada ne yapıyorsun, bu saatte elinde bayrakla ben bayrağı bekliyorum, vatanı bekliyorum' diyor. 3 yaşında bu şuur varsa, bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanır. Minarelerde ezanlar ilelebet okunur ve Cumhurbaşkanımızın koyduğu 3 tane büyük hedef de mutlaka gerçekleşir. 2023 yılında Allah’ın izniyle dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz. İkincisi İstanbul'un Fethi'nin 600'üncü yılında gençlerimiz Türkiye'yi çok daha ileri noktaya taşıyacak, bayrağımızı zirveye taşıyacak. Daha büyük bir hedef, Malazgirt Zaferi'nin bininci yılını kutlayacağımız 2071 yılında bu yavrular, yeni doğan ve doğacaklar sayesinde Türkiye dünyada lider, küresel bir güç olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Dolayısıyla bu yavrulara ben güveniyorum. Tendürek Dağı'nda koruculardan ve askerimiz şehit oldular. Cenab-ı Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Bütün şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Caniler şunu unutmasınlar, onlar haindirler, bir maşa, bazı ülkelerin ülkemizi bölmek için, parçalamak için onların kullandıkları birer maşadırlar. İnşallah Cenab-ı Allah onları, bu terör örgütlerini PKK'sından PYD'sine kadar, DAEŞ'inden FETÖ terör örgütüne kadar onları maşa olarak kullanan bütün ülkeleri kahrıperişan eylesin, Rabbim inşallah onları tarih sahnesinden silsin. Bunun için çok çalışacağız. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Hayırsever kardeşlerimiz için şunu söylemek istiyorum, değerli kardeşler bu gibi cami, okul, köprü vs gibi insanların istifade edebileceği bu eserleri yapanların vefat ettiğinde bile amel defteri kapanmaz. Ben tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hayırsever kardeşimizi de yürekten kutluyorum ve burada okuyacak çocukları da şimdiden tebrik ediyorum.”dedi.
 
Açılış programı kurdele kesimi, ağaç dikimi ve okulun incelenmesinin ardından sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi