İşadamı Avcı, Başkan Çoban'a Yeni Makam Aracı Hibe Etti
Afyonkarahisar'da işadamı Ramazan Avcı tarafından AfyonkarahisarBelediye Başkanı Burhanettin Çoban’a makam aracı hibe edildi.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısını yapıldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında yapılan toplantıda 2009 model 03 VV 001 plakalı aracın belediyeye şartsız ve bedelsiz olarak verilmesi kararlaştırıldı. MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara’nın “Bu neden ve kim tarafından veriliyor?” sorusuna Çoban, “Ramazan Avcı tarafından veriliyor. Dilekçe de belediye başkanının başka bir marka araca binmesine razı olmuyorlar.” şeklinde cevap verdi. 

ARTIK DİREKLERE REKLAM ASILAMAYACAK

İlan Reklam Yönetmeliğinin 17. Maddesinde değişiklik yapılmasına karar verilen toplantıda alınan karar gereği meclis üyeleri tarafından direklere reklam asılmaması yönünde görüş birliğine varıldı. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Çoban, İlan Reklam Yönetmeliğini yaparken 'direklere reklam asılabilir' şeklinde bir madde konulduğunu ancak bunun şikâyetlere konu olduğunu söyledi. Bu şikâyetler üzerine yönetmeliğin 17. Maddesinde değişikliğe gidildiğini kaydetti. 

Öte yandan 
Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2013 yılı kesin hesabı, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesinin ardından oy birliği ile kabul edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 kamyon, 1 kazıcı yükleyici, 4 pikap ve 1 kamyonetin alınması hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi. 

Şehir içi trafik düzenlemeleri hakkındaki tekliflerin Trafik Komisyonuna havale edildiği toplantı, Uydukent İş Merkezi'nde boş bulunan iş yerleri ile Emekliler Lokali’nin 10 yıla kadar süreyle kiraya verilmesi, kira şartlarının ve bedellerinin belirlenmesi hususunda encümene yetki verilmesi oy birliği ile karar verildi. Trafik Komisyon Raporları, Bayındırlık ve İmar Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifleri oy birliği ile kabul edildi
Editör: Haber Merkezi