İsa Kuş: “hata Var, Kasıt Yok”
Afyonkarahisar’da 5 Eylül'de meydana gelen patlamanın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel’in Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyareti sırasında hediyeleşme fotoğraflarını çekerek basına servis ettiği gerekçesiyle işte çıkarılan danışmanı İsa Kuş, “Hata var, kasıt yok” dedi.
19 Ekim tarihinde gerekçesiz olarak işine Son verilen Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler perSoneli İsa Kuş, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Bugüne kadar hiçbir şey söylemedim, kimseye de bir açıklama yapmadım. Zaten söylenecek bir şey yok. Bazı yayın kuruluşları, 'Valiyi mahkemeye vereceğimi' demiş, neyi vereceğim ki. Hata var, ama bilinsin ki kasıt yok” dedi.
AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları ise, meydana gelen talihsiz olayda Afyonkarahisar halkı ile aynı duyarlılığı paylaşan pek çok kamu görevlisine Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun öncülük ettiğini söyleyerek, “Malum çevrelerin körüklediği, bu linç kampanyası tüm Afyonkarahisar kamuoyu gibi, bizlerde de üzüntü yaratmaktadır. Yapılan onca fedakarlığa rağmen olayın sadece plaket taktimi ve hediyeleşme boyutunu indirgenmesi bu yolla devlete ve devlet görevlilerine zarar verilmeye çalışılması maksatlı bir davranıştır. AGD her zaman olduğu gibi şer odaklarından uzak bir şekilde birleştirici, bütünleştirici ve yapıcı tavrı sürdürmektedir. Mesleğimizin geleceği açısından da sürdürmeye devam edecektir” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi