"İrade ve samimiyetle yola çıktık"

Afyonkarahisar Belediye Yüntaş Voleybol Gençlik ve Spor Kulübü Yöneticileri, AFBEL Termal Otel'de düzenlenen basın toplantısında, kulübün kısa ve uzun vadeli hedefleri ile yeni sezon planlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İrade ve samimiyetle bu yola çıktıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Murat Öner, "Eğer güçlü bir iradeniz varsa; bu iradeye, samimiyet kattıysanız, aşkınız ve şevkiniz varsa hangi iş olursa olsun başarı sizin olacaktır. Belediye Başkanımız ve bizim spordaki asıl amacımız 'sağlıklı birey, mutlu aile ve huzurlu toplum' üçgeninde tüm Afyonkarahisar'ı içine alan bir spor yapılanmasıdır " dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı-Kulüp Başkanı Murat Öner başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ercan İşlek, İbrahim Yılmaz, Mehmet Kocabıçakoğlu ve Orhan Meydanoğlu ile Denetim Kurulu Üyeleri; Fatma Gamze Kılıç, Saliha Kılınçarslan ve Sibel Bilen, Voleybol İl Temsilcisi Savaş Aslan, Başantrenör Burak Hascan ve Altyapı Antrenörü Ömer Pınar katıldı.

"TÜM KESİMLERİ KUCAKLAYAN BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK"

Kulübün yönetim kurulunda erkek, denetim kurulunda ise kadınların yer almasının kamuoyu nezdinden bir farkındalık oluşturma düşüncesiyle yapıldığını belirten Kulüp Başkanı Murat Öner, "Öncelikle geçmiş dönemde kulübümüze katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek'in girişimleriyle kulübümüzü yeniden yapılandırırken, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetim oluşturmak istedik. Bu yüzden Belediyemiz, Valiliğimiz ve kamu kurumlarımız ile işadamlarımızın ağırlıkta olduğu bir yönetim planlaması yaptık. Yönetim kurulunu erkeklerden, denetim kurulunu ise kadınlardan oluşturduk ki buradaki amacımız da topluma mesaj vermek ve farkındalık oluşturmak. Ancak bunun yanında, şehrimizdeki voleybolla ilgili tüm paydaşların bilgisine ve tecrübesine kesinlikle ihtiyacımız var." dedi.

"MEVCUT KADROYLA PLAY-OFF'U HEDEFLİYORUZ"

Yeni sezonda, takımın başında Başantrenör Burak Hascan'ın görev yapacağını kaydeden Başkan Murat Öner, "Burak Hocamız geçen yıl takımın kaptanıydı bu sezon da inşallah Başantrenör olarak görev yapacak. Şu anda tamamı şehrimizin çocuğu olan 20 gençle yeni sezon hazırlıklarına başladık. A Takım'dan 7 oyuncuyla anlaşma sağladık. İnşallah onlar da bayramdan sonra takımla çalışmalara katılacaklar. Bu kadroyla play-off mücadelesini hedefliyoruz. Şu anki bütçeyle planladığımız bu. Eğer spor kamuoyu, şehrimizdeki tüm paydaşlar ve işadamlarımız destek verirse hedefimizi yükseltir, yeniden Efeler Ligi'ne çıkmak için mücadele ederiz" diye konuştu.

"DESTEK ALIRSAK EFELER LİGİNİ ZORLAMAK İSTİYORUZ"

Bütçe planlamasıyla ilgili de bilgi veren Öner, "Bizim bu yılki bütçe planlamamız yaklaşık 550 bin TL civarında. Geçen yıldan Efeler Ligi'nden kalan 550 bin TL civarında borç var. Yani tahminen 1 milyon 100 bin liralık bütçeyle biz bu işi götürmeyi amaçlıyoruz. Bu bütçe bizi play-off oynamak için zorlayan bir bütçe. Daha öncede söylediğim gibi eğer destek alırsak Efeler Ligini zorlamak istiyoruz. Bu konuda, kaynak yaratmak için reklam ve sponsorluk destekleriyle ilgili yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Yine yönetim olarak sosyal sorumluluk projeleri üreteceğiz. Aslında sosyal faaliyetlere aç bir şehiriz. Bu yüzden sporun cazibesini kullanarak, çocuklarımızı internet kafe köşelerinden kurtarıp, boş vakitlerini sportif etkinliklerle geçirmelerini sağlayacağız" dedi.

"2 YA DA 3 TAKIMLA BÖLGESEL LİGE KATILACAĞIZ"

Altyapıya çok büyük önem verdiklerini dile getiren Murat Öner, "Gençlerimizle özel olarak ilgilenip bu sezon üç ya da dördünü A Takıma katmayı hedefliyoruz. Ayrıca müsabaka heyecanını tatmaları ve formda kalmaları için gençlerimizle bölgesel lige katılacağız. Eğer oyuncu sayısı yeterli olursa iki takımla katılabiliriz. Böylelikle iki genç takımımız arasında rekabette olacaktır. Yine bir bayan voleybol takımı kurarak, onlarla da bölgesel lige katılmayı amaçlıyoruz. Yaz okulları kapsamında, kulübümüzün şu anda 75’in üzerinde sporcusu var. Diğer spor kulüplerimizde de bu şekilde planlamamız var. Ayrıca, daha önceden dışarıda kalan Afyonkarahisarlı sporcuları yeniden kazanıyoruz. Bu sporcularımızın diğer gençlere rol model olmasını, onların da bu durum karşısında, 'ben de burada oynayabilirim' diyerek takımlarımızı sahiplenmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM BU ŞEHRE AŞKIMIZ VE ŞEVKİMİZ VAR"

İrade ve samimiyetle bu yola çıktılarına dikkat çeken Kulüp Başkanı Murat Öner, "Yönetimimiz, kesinlikle rastgele ya da günü kurtarmak için oluşturulmuş bir yönetim değil. Referansımız, bizim kendi çalışmalarımızdır. Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerimize baktığınız zaman yaşantımızın referans olduğunu düşünüyoruz. Güçlü bir iradeniz varsa; bu iradeye, samimiyet kattıysanız, aşkınız ve şevkiniz varsa hangi iş olursa olsun başarı sizin olacaktır. Buradaki temel şey irade ve samimiyettir. Arkadaşlarımızın da her biri kendi dalında başarısını ortaya koymuş ve kulübümüz için son derece samimi ve irade sahibi kişiler. Şehrimizdeki amatör sporlara destek vermek ve öncülük etmek istiyoruz. Belediye Başkanımız ve bizim spordaki asıl amacımız ise 'sağlıklı birey, mutlu aile ve huzurlu toplum' üçgeninde tüm Afyonkarahisar'ı içine alan bir spor yapılanmasıdır" diye konuştu.

"SOSYAL PROJELERE HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Murat Öner şöyle devam etti: "Spor üzerinden şehrimizin sorunlarına da el atmak istiyoruz. Hatta bu sorunların çözümünde halkımızın desteğini bekliyoruz. Çünkü spor kardeşliktir, paylaşmaktır. Örneğin ailelerimiz, mahallelerindeki okul bahçelerine voleybol-basketbol sahaları ya da halı saha yapsalar güzel olmaz mı. Bana göre, camilere yaptığımız yardım kadar önemli bir konu bu. Çocuklarına yatırım yapan ülkeler aslında geleceğine yatırım yapar. Çocuklarımıza ne kadar fazla okulda ve okul bahçelerinde vakit geçirebilirsek o kadar sosyal, donanımlı ve birikimli bireyler yetişmesine katkı sağlamış oluruz. Yine, bisikletle şehir gezisi, tribünlerde küfrün önlenmesi ve benzeri çok farklı projelerimiz var. İnşallah bunları hayata geçirdiğimizde tüm halkımızın destek olmasını bekliyoruz"

Toplantıda, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Afyonkarahisar Belediye Yüntaş Voleybol Yönetimi, daha sonda Başantrenör Burak Hascan yönetiminde yeni sezona hazırlanan genç oyuncuların idmanına katıldı.

Editör: Haber Merkezi