IPARD DESTEKLERİ MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI
 
Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, Afyonkarahisar’da TKDK ile hayat bulan projelerin faaliyetlerini yerinde incelemesi kapsamında Bolvadin İlçesinde faaliyete geçen bazı tarımsal işletmeleri ziyaret etti.
İlk olarak, Bolvadin ilçesinde et üreten tarımsal işletmeler kapsamında koyun yetiştiriciliği yapan Bolvadin Erkmen Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret A.Ş.‘ ye ait tesis ziyaret edildi. Tesisin tüm bölümlerini tek tek tanıtan şirket yetkilisi Gani Tek ziyaret sırasında İl Koordinatörü Özdemir’e şirket ve yapılan faaliyetlerle ilgili de detaylı bilgi verdi. Toplam yatırım tutarı 1.855.712 TL olan bu proje 12. Başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenmiş olup 1.031.215 TL destek verilmiştir. 



Bolvadin Erkmen Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret A.Ş’ye ait İşletme

İkinci olarak, Ergün Nak. Har. Gıda Tar. Hay. İnş. Pet. Oto San. Tic. Ltd. Şti.’ ne ait 250 Büyükbaş Besi Projesi ziyaret edildi. Ziyaret sırasında şirket yetkilisi Fatih Ergün tarafından yapılan faaliyetlerle ilgili de detaylı bilgi alındı. Toplam yatırım tutarı 2.652.080 TL olan bu proje 12. Başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenmiş olup 1.645.288 TL destek verilmiştir. 





Ergün Nak. Har. Gıda Tar. Hay. İnş. Pet. Oto San. Tic. Ltd. Şti’ ye ait işletme.

Sonrasında, Hafızoğlu Su Ürünleri Tarım Hayvancılık Tahliye San. Tic. Ltd. Şti.’ ye ait 250 Büyükbaş Besi Projesine gidildi. Şirket yetkilisi Kürşat Erdurmuş tarafından tesis hakkında detaylı bilgi verildi. Toplam yatırım tutarı 2.860.444 TL olan bu proje 12. Başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenmiş olup 1.795.008 TL destek verilmiştir. 



Hafızoğlu Su Ürünleri Tarım Hayvancılık Tahliye San. Tic. Ltd. Şti.’ye ait işletme.

Daha sonra, S.S. Yenice Gölü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait 250 Büyükbaş Besi Projesine gidildi. Tesisin tüm bölümlerini tek tek tanıtan şirket yetkilisi Necati Ertürk ziyaret sırasında İl Koordinatörü Özdemir’e kooperatif ve yapılan faaliyetlerle ilgili de detaylı bilgi verildi. Toplam yatırım tutarı 2.219.657 TL olan bu proje 11. Başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenmiş olup 1.311.993 TL destek verilmiştir. 

S.S. Yenice Gölü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait işletme
 
Son olarak Çarıkçılar Petrol Ür. Tic. San. ve Nak. Ltd. Şti.’ ye ait 250 Büyükbaş Besi projesine gidildi. Tesisin tüm bölümlerini tek tek tanıtan şirket yetkilisi ziyaret sırasında İl Koordinatörü Özdemir’e kooperatif ve yapılan faaliyetlerle ilgili de detaylı bilgi verildi. Toplam yatırım tutarı 2.125.992 TL olan bu proje 12. Başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenmiş olup 1.244.423 TL destek verilmiştir.



Çarıkçılar Petrol Ür. Tic. San. ve Nak. Ltd. Şti.’ ye ait işletme.

Desteklerin Meyvesini Alıyoruz:
Kurumumuzun amacının AB standartlarında, hayvan refahına uygun, çevre mevzuatına uygun örnek işletmeler oluşturmak olduğunu ifade eden Özdemir bu projelerin tam kapasitede çalışmaları kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Verilen desteklerin meyvesinin alınmaya başlandığını belirten Özdemir faaliyete geçen projelerin üretime, istihdama ve ekonomiye katkıda bulunduğunun altını çizdi. Bu tür örnek projelerin artması için durmadan çalışacaklarını belirten İl Koordinatörü Özdemir herkesi IPARD programı kapsamında yatırım yapmaya davet etti.
 
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü
Editör: Haber Merkezi