“İnsan onur ve haysiyetini korumak, devletin en önemli varlık sebebidir.”

Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“Başta Aziz şehitlerimizin muhterem anneleri, eşleri ve kızları olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadına yönelik her türlü sözlü, fiziki, duygusal ve ekonomik şiddeti kınıyorum.

Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planımızda kadına yönelik şiddetle mücadeleyi güçlendirecek adımlara yer verildiğini hepimiz gördük.

İnsan Hakları Eylem Planı, 9 amaç, 50 hedef ve 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıkmıştır.

-Bilindiği gibi, kişilerin maddi ve manevi varlığının bütünlüğü ile kastedilen fiziksel ve manevi dokunulmazlığıdır.

-İnsan onur ve haysiyetini korumak, devletin en önemli varlık sebebidir.

-Tek bir kadının dahi şiddet mağduru olmadığı güne kavuşana kadar kurumlarımızın, sivil toplumun, medyanın ve toplumun tüm kesimlerinin işbirliğiyle, bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

-Eylem Planımızla, kadına karşı şiddet suçlarını etkin bir şekilde soruşturmak amacıyla kurulan özel soruşturma bürolarını ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz.

-Eşe karşı işlenen suçlarla ilgili öngörülen ağırlaştırıcı sebebi, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletiyoruz.

-Tek taraflı ısrarlı takip fiillerini ayrı bir suç olarak düzenliyoruz.

-Şiddet mağduru kadınlara avukat görevlendirilmesini sağlıyoruz.

-Eylem Planında, kişilerin fiziksel şiddet yanında onur ve haysiyetlerinin korunması da ayrıca düzenlenmiştir.

-Bu kapsamda, kişinin, dava konusu olayla ilgisi bulunmayan hususlardaki mahremiyet alanının korunması için gereken tüm tedbirleri alıyoruz.

Ayrımcılık, hak gaspı ve şiddet başta olmak üzere aile, eğitim, iş ve toplum hayatında kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı meselenin çözüme kavuşturulması için birçok hukuki ve idari reform ile çok ileri düzenlemeleri hayata geçirdik.

Diğer taraftan aile yapımızı ifsat etmeyi amaçlayan her türlü girişim ve söylemin de karşısında durmaya, kadın ve erkek bir bütün olarak ailenin kutsiyetini korumaya devam edeceğiz.

Valiliğimiz tarafından seçim Bölgem olan Afyonkarahisar’ımız da Ülkemizde bir ilk olarak her ilçeye ait Kadın Kültür evleri yapılmıştır.

8 Mart günü kadın kültür evlerimizin tanıtımı İlimizde gerçekleştirilmiş olup bu kadın kültür evlerinin fikir babası olan Sayın Valimiz ve değerli eşlerine burada emeği geçen tüm vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Samsun’da bir annenin çocuğunun gözleri önünde darp edildiği olay hepimizi derinden yaralamıştır. Bu elim hadise, vicdanları yaralamış, haklı bir infiale yol açmıştır.

Bir insanlık suçu olarak gördüğümüz kadına yönelik her türlü şiddeti ve ayrımcılığı bir kez daha en sert şekilde kınıyor ve lanetliyorum.

Ayrıca Chp Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bey Cezaevlerinde Annesi ile birlikte kalan çocukların sayısını 3 bin küsür olarak söylemiştir. Adalet Bakanlığımızdan aldığımız bilgiye göre bugün itibari Annesi ile birlikte kalan çocukların sayısının sadece 342 olduğunu gördük.

Toplamda cezaevinde kalan çocuk sayısı da 1616’dır.

3 bin sayısını nerden nasıl bulduğu merak konusudur.

Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar tebrik ediyor, annelerimizi, eşlerimizi, kız çocuklarımızı, kardeşlerimizi ve tüm dünya kadınlarını saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi