İnkaya, “Hükümet Milli Eğitim politikasında başarısız”

İyi Parti il Başkanı Mehmet İnkaya haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada;

“Çocuklarımızın yaşaması, beslenmesi kadar eğitimi de önemlidir. İktidar milli eğitim politikasında da başarısız olmuştur. Düşündükleri milli eğitim sistemini açık açık söyleyememiş.

Halkı küstürmeden imam hatip okulu adı altında dini eğitime geçiş yapayım demiş , bunu da başaramamıştır.

Çünkü Cumhuriyet döneminde , 1930lardan beri ilköğretim belli bir usule göre yapılmaktaydı.

Her gelen Milli Eğitim Bakanı ,milli eğitime biçim vermeye çalıştı. Son 17 yıl da da milli eğitim özel mi ,devlet eliyle mi yapılacak bunun karmaşasını yaşadık.

Önce özel okulları öne çıkardılar ,belli bir cemaatin kontrolüne vermek için uğraştılar. Daha sonra vazgeçtiler .

Kargaşa devam etti gitti. Tüm ülkede milli eğitimde başarısızlık düşük ilimizde daha da düşük. Liseye giriş sınavlarında (LGS)iller arası başarı sıralamasında İlimiz 60. Sırada kendine yer bulabildi. En büyük sorumlu iktidar dır.17 yıldır eğitim konusunda ne eksik te düzeltemediniz. Meclis çoğunluğu eksikte kanun mu çıkaramadınız? Öğretmen mieksik?( Atanamayan öğretmen çok.) Velidesteği mi eksik?

Aslında sayılanlardan hiçbirisi eksik değil, düşünceleriniz bulanık!

Siz, eğitim konusunda eğere düzgün oturamadınız ,oturamazsınız. Cumhuriyetten önceki imkansızlıklar içindeki eğitim sistemini geri getirmek istiyorsunuz.

Öğretmen kıyafetlerinde ,hemen de Cumhuriyet öncesine yaklaştınız. Erkek öğretmenlerin cumhuriyet öncesinden bir tek sarığı eksik.Kravatsız, ceketsiz, Ütüsüz pantlon,ütüsüz gömlek, kirli sakallı bir çok arkadaş.

Bayan öğretmenlerde tarlada çalışanlar gibi bir giyim. Hâlbuki bu öğretmenlerin çoğunu tanırız ,siz iktidara gelmeden yaşadıkları yerlere uyumlu giyinen insanlardı. Adı konulamayan baskılardan ötürü değişmek zorunda kaldılar.

Devlet memurları kıyafet yönetmeliği hala yürürlükte.

Kitap araç gereç konusunda dünya çok ilerlemiş, imkânlar çoğalmışken biz geri gidiyoruz. Bilgisayarlı eğitim yaygınlaşıyor diye sevinirken bu imkandan yararlanamadınız.

Birtakım projeler uyguladınız (fatih projesi) yarım bıraktınız. Sınıflara elektronik akıllı tahtalar dağıttınız öğretmen kullanmasını bilemedi, kullanma eğitimini vermediniz. Kitap dağıttınız içindeki bilgileri uzak köydekilere uyduralım derken şehir okulunda yetersiz görülen kitaplar kullanılmadı.

Denetimi ,kuralsız ve kaidesizleştirdiniz

.Denetçileri kimi dönem çok yetkilendirip denetimi keyfileştirdiniz ,ya da denetimi kaldırıp ,etkisizleştirdiniz. Eğitimde siyaset hiç bu kadar öne çıkmamıştı. İl içi atamalarda okulların başarısını gözetmeden idareci ve öğretmen atadınız.

Başarılı okulların da başarısını düşürmek işleyişini durdurmak için gereksiz isim değişikliğine gittiniz.velilerle karşı karşıya geldiniz

2014 Yılında İlimiz merkezinde ,çoğunluğu bir sendikaya üye (Türk eğitim sen ) 160, kendini ispat etmiş yöneticiyi sebepsiz görevden aldınız .Haksız alınışlarıyla ilgili açtıkları davaları kazananları davaya rağmen, yargı kararlarına uymadınız.

Okul yönetmeyi basit bir iş zannettiniz.

81 il içerisinde 60. sıraya düştünüz.

Eğitim geç meyve veren bitki gibidir.

Bu gün ekersiniz meyvesini yıllar sonra alırsınız.

Türkiye ye ünlü devlet adamları yetiştirmiş ilimizde ne oldu da eğitim 60.sıraya düştü.

Bunun en büyük sorumlusu elinde her türlü imkânı olan iktidar partisi AKP dir.

Afyonkarahisar il milli eğitim müdürü de uzun süredir görevdedir .Çok başarılı olacak umuduyla atanan sayın müdür 2010 dan beri öyle büyük başarılarda kazanamamıştır.

Ama malum siyasi çevrelerle iyi geçinmektedir Vatandaşın çocuğu da önemli olmalıydı.

60. sıraya gelişimizdeki etkenlerden biriside ilimizdeki ulaşım sorunudur. Çevre mahalle ve köylerden okula gidecek ortaokul ve lise öğrencilerimiz için de ulaşım başlı başına bir derttir.

Eğitim ve öğretimde Başarıyı etkileyen diğer etkenler.

Veli, öğretmen ,okul idaresi arasındaki uyumdur. İktidar sahipleri bu uyumu iyi sağlamalı ilimizim başarısını arttırmalıdır.

Eğitime bağlı olarak düğünlerin arttığı bu mevsimde Afyonkarahisar Valiliğimizin uygulamaya koyduğu düğünlerde silah atmayalım kampanyasına İyi Parti olarak destek veriyor uz.

Silah atmama konusunda seminer ,konferans ,bilgilendirme ,uyarma gibi eğitim programları düzenlenmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz.

Eğitim demişken Tarım il müdürlüğümüzce çiftçimize ,yetiştirdiği ürünlerle ilgili eğitim verilmeli. Yetiştirdiğiürünü pazarlaması konusunda güncel destek yapılmalı

İletişim çağındayız.

Bir sms ile çiftçilerimiz buğdayını o gün en yüksek fiyata alan kurum ,kişiye satabilmeli.

Hayvan yetiştiricilerinin üretim ,ucuzyem, hayvan bakımı ve pazarlanması konusunda eğitimi sağlanmalı.

Küçük esnafımıza yaptığı işle ilgili eğitimler yetkili kurumlarca verilmeli

Halk Eğitimi Müdürlüğü aracılığıyla süt üreten küçük işletme ve ailelere yoğurt ,peynir lor v.b süt ürünlerinin yapımı ,korunması pazarlanması konularında kurslar açılmalı. Eğitimleri verilmeli.

Süt ve süt ürünleri üreten büyük işletme görevlileri de eğitilmeli.

Eğitim bir ülkenin geleceği demektir.

Geleceğimizi kurtarmak Türkiye Cumhuriyeti devletini yaşatmak istiyorsak Eğitime çok önem vermek zorundayız.

‘’Kusura bakmayın eğitim konusunda başarılı olamadık’’ demek sorumluluğumuzu azaltmaz.

Biz Türkler tarihte eğitimi önemsemişiz tarih sahnesinden silinmeyişimizin sebebi de eğitime verdiğimiz değer dir.

Daha başarılı bir eğitim sistemine kavuşmak, başarısı yüksek iller arasında Afyonkarahisar’ımızı görmek umuduyla”dedi.

Editör: Haber Merkezi