İnanç ve yiğitlikle örülmüş bir destandır Çanakkale

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin; askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu vurgulayan Başkan Çoban; “Çanakkale zaferiyle milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşın da bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklâlini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin kahramanlık destanlarından biri olarak şanlı tarihindeki yerini almıştır. Milletimiz bu zaferi bize armağan edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur.

Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi