İlk Yardım Eğitimi alan hakem ve antrenörlere sertifika verildi

Vali Tutulmaz İlk Yardım Eğitimi Alan Hakem ve Antrenörlere Sertifikalarını Verdi

İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle hakem ve antrenörlere yönelik gerçekleştirilen ilk yardım eğitimleri sonrası düzenlenen sertifika töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde düzenlenen sertifika törenine Vali Mustafa Tutulmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran ve eğitim programına katılan hakem ve antrenörler katıldı.

2019 Yılında 670 Sertifikalı Eğitim Verildi

Öncelikle İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz söz aldı. Eğitim programı hakkında bilgiler veren Korkmaz: “Ülkemizde medikal ilk yardımın bilinmemesi sebebiyle kaza ve yaralanmalar da ikincil yaralanmalar ve kalıcı sakatlanmaları azaltmak suretiyle Sağlık Bakanlığımız talimatıyla başlayan ilk yardım eğitimleri Afyonkarahisar’da da verilmeye devam ediyor. 2004 yılından itibaren Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi denetiminde verilen eğitimlerde 4’ü özel, 5'i kamuda olmak üzere 9 ilk yardım eğitimi merkezi ile birlikte 16 yılda toplam 25.000 kişiye ilk yardım eğitimi verildi. 2019 yılında ise 670 sertifikalı ilk yardım eğitimi ve 1000 kişiye ilk yardım bilinçlendirme (sertifikasız) eğitimi yapıldı. Maçlarda ve sahalar da ilk yardım bilincini artırmak ve yaralanmalar ile olumsuzlukları en aza indirmek üzere İl genelinde 2019 Aralık ayında toplam 30 hakem ve antrenöre İlk yardım eğitimi verildi” dedi.

Kurumlarda Çözüm Üretebilmeli

Programda konuşan ve etkinliklerde sağlık ekibi bulundurmanın bazen güçleştiğine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “İki kurum güzel bir işbirliği yaparak eksik olduğumuz alanları tamamlama yönünde önemli bir gayret sarf etmişler. Bu eğitimlerin verilmesine vesile olan İl Müdürlerini ve sertifika almaya hak kazanan kişileri tebrik ediyorum. Bizim günlük hayatta yönetim olarak en fazla sıkıntı yaşadığımız alanlardan bir tanesi de ambulans görevlendirmesi ile ilgilidir. Genelde her kurum bir etkinlik düzenlediğinde bir ambulans ve sağlık ekibinin orada beklemesini ister. Aslında her kurumun bu talebi kendisinin çözmesi gerekiyor. Büyük bir kaza ya da olay yaşandığında elbette sağlık ekibi devreye girmeli ama kurumlarda çözüm üretmeli diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Kendinizi Geliştirmeye Devam Edin

İlk müdahalenin önemli olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Spor açısından bakıldığında yaralanma, incinme olacak bir şey. İşte bu durumla karşılaşıldığında müdahale açısından yeterliliğe sahip ilk müdahaleyi anında yapabilecek kişilerin olması gerekiyor. Eğitim burada kalmamalı. Kendinizi bu alanda geliştirmeye, öğrendiklerinizi tekrar etmeye ihtiyaç var. Bu şekilde hareket edildiğinde hem ilk anda yaralanma ve travmadan kaynaklı sıkıntılar giderilmiş olur hem de ülkemizin maddi kaybını önlemiş oluruz. Sizlerde bu kurs ile kendinize bir artı değer katmış oluyorsunuz. Günlük hayatınızda da her zaman yardımcı olacak bir eğitim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan hakem ve antrenöre sertifikaları Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafında edildi.

Editör: Haber Merkezi