“İlk Dersimiz Fidan Oldu”

Ele Ele Gönül Gönüle Fidanlar Toprakla Buluşuyor

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek öncülüğünde; başlatılan “İlk Dersimiz Fidan Olacak” kampanyasında fidanlar toprakla buluştu. Geçtiğimiz aylarda Belediyemiz, öncülüğünde“İlk Dersimiz Fidan Olacak” kampanyası başlatılmıştı. Protokol kapsamında fidanlar yanan ormanların yeşillenmesi ve öğrencilerimizde çevre bilincinin oluşması için toprakla buluştu. Okulların açılması ile birlikte gelecek nesillere daha yeşil bir gelecek bırakmak ve öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmak adına yapılan kampanyada hem fidanlar toprakla buluşuyor hem de fidan bağışı yapılıyor.

“DAHA YEŞİL BİR AFYON DAHA YEŞİLBİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kampanya dâhilinde Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, pilot okul seçilen Osman Atilla İlkokulu ve Erenler İlkokulu’nda öğrencilerle birlikte fidan dikti. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, okul idarecileri ve öğrencilerin katıldığı fidan dikiminde konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Ülkemizde aynı anda çıkan yangınlardan sonra ekip arkadaşlarımızla bir araya geldik. Eğitim öğretim yılı başladığında ilk dersimiz fidan olacak kampanyası başlattık. Dün itibariyle 2021-2022 Eğitim öğretim yılı başladı. Erenler ve Osman Atilla İlkokulumuzda fidan dikimi gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız, öğrencilerimizle birlikte okul bahçelerimizde fidan dikimine devam edecekler. Ülkemizin ve şehrimizin daha yeşil bir hale gelebilmesi için Belediye olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra fidan dikim alanları oluşturarak Afyon’u Afyonyeşilhisar haline getirmeyi hedefliyoruz. Ormanlarımızı, fidanlarımızı korumakla mükellefiz. İnşallah gençlerimizde yeşil varlıklarımızın kıymetini bilirler ve diktiğimiz fidanlara sahip çıkarlar.” dedi.

“GELECEĞE NEFES OL”

Belediyemiz tarafından başlatılan “İlk Dersimiz Fidan Olacak” adlı kampanya ile Tarım Ve Orman Bakanlığı himayesinde düzenlenen “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasına katılımı artırmak ve fidan bağışlamaya teşvik etmek, ayrıca 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında da öğrencilerimizde çevre ve doğa bilinci oluşturarak ağaç dikmenin öneminin aşılanması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi