“İlişkiler gelişerek sürecek”

TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer Çin’in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyona katıldı. Beşer’in Çin’li diplomatlarla temasında “ilişkilerin artırılarak sürmesi” konusunda fikir birliğine varıldı

TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer Çin Halk Cumhuriyeti’nin 69. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara JW Marriot Otel’de düzenlenen resepsiyona katıldı. Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yu Hongyagn’ın özel davetlisi olarak resepsiyona katılan İhsan Beşer, “Sayın Büyükelçimiz resepsiyonda bize özel ilgi göstererek, Afyonkarahisar’dan resepsiyona gerçekleşen katılım nedeniyle bizlere teşekkür etti. Afyonkarahisarlı ve Türk işadamları ile Çin arasındaki ticari işbirliklerinin gelişmesi adına yapılan çalışmalara değinen sayın Büyükelçi, ikili ilişkilerimizin devam ettiği gibi Afyonkarahisar kirazı ve Afyonkarahisar mermeri noktasındaki desteklerinin de devam edeceğini bildirdiler” dedi.

Tarım eski Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Miletvekili Ravza Kavakçı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile beraber çok sayıda bürokrat ve işadamının katıldığı resepsiyon sonrasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ile de bir araya geldiklerini belirten TOSYÖV Gele Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, “Sayın Kültür Müsteşarı bizim Afyonkarahisar’daki üniversitelirimizden birisi ile Çin’deki bir devlet üniversitesinin kardeşlik ilişkileri kurması teklifimizi neticelendirdiklerini bildirdiler. Ayrıca önümüzdeki ay Çin’den konserler vermek üzeri Türkiye’ye gelecek olan dünyaca ünlü opera sanatçılarını Afyonkarahisar’da ağırlama talemibizi de kendilerine ilettik. Seve seve Afyonkarahisar’a geleceklerini bildirdiler. Beşiktaşımızın imzalı bir formasını hediye ettiğimiz Kültür Müsteşarımız ile önümüzdeki dönem kültür ve spor etkinliklerini artırma konusunda fikir birliğine vardık” dedi.

Editör: Haber Merkezi