İlin Etkin Tanıtımı Amacıyla Turizm Sektör Toplantısı Yapıldı

İl Tanıtım Geliştirme Kurulu Çalışması ve 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar Kongresi İstişare Toplantısı, Vali Vekili Uğur KOLSUZ'un Başkanlığında sektör temsilcilerinin katılımıyla Valilik toplantı salonu’nda, 17 Kasım 2022 tarihinde Saat 14:00’da gerçekleştirildi.

8-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı ile ilgili bilgilendirmesi, turizm sektörünün fuara katılım sağlanması, B2B (ikili görüşme) planlaması ve ulusal basında duyurunun yapılması ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından İlimize yurt dışından getirilen basın mensuplarının tanıtım çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeden oluşan gündem maddeleri üzerinde istişare toplantısı yapıldı.

İlin Tanıtımında Kollektif Çalışma Başarı Getirir.

Vali Vekili Uğur KOLSUZ ilimizde yapılan turizm tanıtım çalışmaları ile Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde turizm sektörünün katılımıyla gerçekleştirilecek olan İzmir fuarı üzerinde değerlendirmede bulundu.

İlin tanıtımında Valilik, Belediye, kamu kurum ve kuruluşları ve turizm sektörünün birlikte kollektif hareket etmesinde başarı getireceğini belirtti. İl olarak yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek olan turizm tanıtım fuarlarına katılım sağlanmasının önemi üzerinde durdu.

Afyonkarahisar'ın uluslararası arenada turizm sektöründeki rekabet edebilirliğini artırabilmek için yurt dışında düzenlenen fuarlarda turizm sektörü ile birlikte daha çok yer alması gerektiğini, bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunacaklarını belirtti.

Fuar İçin Gerekli Hazırlıklar Yapıldı.

Afyonkarahisar Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü İhsan AKAR, fuar standı ve fuarda yapılacak etkinlikler hakkında sunum yaptı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı işbirliğinde yapılan yurtdışından tanıtım amacıyla ilimize getirilen basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinin İlimiz ile ilgili Ülkelerinde yaptığı tanıtımlarla ilgili ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizmine desteği konusunda bilgilendirme yaptı. Ayrıca B2B görüşmelerinin planlanarak turizm sektörünün yurt dışı turizm firmaları ile ticari işbirliği kurulmasında fuarda etkin yer alınması gereğine vurgu yaptı. Sektörün bu konuda hassas davranmasını istedi.

Toplantıya İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı, konaklama tesisleri ve yeme - içme tesislerinin genel müdürleri ve konak işletmecileri katılım sağladı.

Sektör Temsilcilerinin Görüşleri Alındı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş Turizm Fakültesi öğrencileri ile birlikte fuarda olacaklarını belirtti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Filiz Özden Yılmaz sağlık turizmi kontsepti ile Afyonkarahisar standında yer alacaklarını;

Budan Oteli’nin yeni sahibi ve Genel Müdürü Kaan BAYHAN, windom oteller grubunun Afyonkarahisar'da yer alacağının müjdesini verdi. Afyonkarahisar Valiliği EHTTA irtibat temsilcisi Özge Öztürk Demirayak Fuar'da düzenlenecek olan Sağlık Turizmi konulu panele Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği başkan vekili Markos Danas’ın 09 Aralık 2022 tarihindeki katılım sağlayacağını;

Akrones Otel Genel Müdürü Ünal Özgen ve Otel Genel Müdürleri fuarda birer temsilcileri ile birlikte yer alarak destek vereceklerini;

Taşhan İşletmecisi İhsan Soysal Taşhan'da bulunan zanaatkarlarla birlikte fuarda yer alacaklarını belirtti.

Vali Vekili Uğur Kolsuz Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından sürdürülen bu çalışmaya turizm sektör temsilcilerinin katılarak sağladıkları destekten dolayı teşekkür etmesiyle toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi