“İlimiz kongre ve festival merkezi haline geldi”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, ‘Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’ne katıldı. İlimizin kültürel değerlerinin görücüye çıktığı festivalde bir açıklama yapan Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın sadece maddi değil, manevi anlamda da ayakları olan bir şehir olduğunu kaydetti.

İlimiz Zafer Meydanında ilki gerçekleştirilen ‘Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Festivali AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de ziyaret etti. Stantları tek tek gezen Yurdunuseven’in eserlere büyük bir hayranlıkla inceledi.

“İlimiz kongre ve festival merkezi haline geldi”

Burada bir açıklama yapan Yurdunuseven, “Afyonkarahisar her yönüyle kabuğunu kırdı. Sadece termal veya lezzeti ile değil, artık kongre ve festival merkezi haline de geldi. Bugün gerçekleştirdiğimiz geleneksel el sanatları festivaliyle, çok güzel bir organizasyonla halkımızın karşısına çıktık. Bunda emeği geçen öncelikle başta Kültür Müdürlüğümüz olmak üzere Belediye Başkanımız ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Buradan tüm Afyonkarahisar halkına sesleniyoruz; Afyonkarahisar sadece maddi ve manevi anlamda da ayakları olan bir şehir” dedi.

“Halkımızın burayı görmesini istiyorum”

Yurdunuseven açıklamasını, “Peygamberimizin buyurduğu üzere ‘Allah güzeldir, güzeli sever. Bu nedenle hüsn-i hat sanatının da sergilendiği, bununla birlikte diğer bütün geleneksel el sanatları eserlerinin sergilendiği festivalimize halkımızı davet ediyoruz. Biraz önce söylediğim gibi Kur’an-ı Kerim Mekke'de indi, Mısır'da okundu, İstanbul'da yazıldı bunları gelip burada görmek isteyen halkımızın burayı görmesini gönülden istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadeleri ile noktaladı.

Editör: Haber Merkezi