“İLİMİN KÜLTÜR ELÇİSİYİM” PROJESİ PARK AFYON AVM'DE
 
"İlimin Kültür Elçisiyim " eTwinning projesi kapsamında, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan çalışmaların sergilenmesi için 6-7 Mayıs tarihlerinde, Park Afyon AVM 'de proje sergisi düzenlenecektir. İlimiz genelindeki okullar arasındaki işbirliği, iletişim ve bilgi alışverişini güçlendiren, öğrencilerimize aileleri ve öğretmenleri ile iş birliği içinde çalışma ortamı hazırlayan ve okulların sosyal yönlerini de vurgulayan bu projenin sosyal sorumluluk noktası olarak sergide satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelirler "TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİT, DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ, AFYONKARAHİSAR ŞUBESİ'ne bağışlanacaktır.
 
Proje Hakkında:
"İlimin Kültür Elçisiyim" Projesi, eTwinning projelerinin yerelde tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Afyon il merkezi ve ilçelerinde 20 farklı okulda, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde uygulanan bir eTwinning projesidir. Bu projede, ülkemizin doğal ve kültürel mirasını korumak ve yaşatmak için ilinin kültürel ve doğal hazinelerinin değerini bilen, bunları koruma sorumluluğuna sahip öğrenci profilini oluşturmak, öğrencilerin yaşadıkları kenti daha iyi tanımasını sağlamak, öğrencilere kültürel kimlik duygularımızı geliştiren sosyal sorumluluğu aşılamak hedeflenmektedir.
 
Bu proje ile öğrencilerin geçmiş ile gelecek arasındaki bağı güçlü bir şekilde kurmayı sağlaması, tarihi ve kültürel değerleri koruma ve yaşatma bilincine ivme kazandırması ve aynı zamanda yaşadığı ilin kültür değerlerini bilen, ilini sosyal - kültürel olarak en iyi şekilde tanıyan ve bunları tanıtmak için gerekli yeterlilik ve girişimcilik becerilerine sahip gönüllü kültür elçileri yetiştirmek amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, Eylül ayından itibaren öğretmen ve öğrenciler yoğun bir şekilde çalışarak " İlimizin tarihî simgeleri, mimarî özellikleri, ilde gerçekleşen hikayeler, efsaneler, İlimizin yemek kültürü, online yemek kitabı oluşturma, ülkemizin millî ve dinî festivalleri, unutulmaya yüz tutmuş maniler, deyimler, yemekler ve gelenekler, ilimin eski el sanatları, mahalledeki en yaşlı kişilerle röportaj, ilimden veya bölgemden çıkmış değerler, kahramanlar" gibi konularda çalışmalar yapmıştır.
 
Bu çalışmalar okullarda bu proje için oluşturulan eTwinning kulüplerindeki öğrenciler ve öğretmenler tarafından Bilgi ve iletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla yapılmıştır. Yapılan çalışmalar, Avrupa'daki okullar için iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek adına oluşturulan bir topluluk olan eTwinning platformunda belirli peridolarla paylaşılmıştır. Yerelde başlattığımız "İlimin Kültür Elçisiyim "projesinde öğretmenlerimiz proje tabanlı öğrenme anlayışını benimseyerek, projedeki aylık aktiviteleri okullarında diğer öğretmen ve öğrencilerle işbirliği içinde teknolojiyi aktif bir şekilde kullanarak ve okullarında çeşitli organizasyonlar düzenleyerek okul yaşantılarına da farklılıklar kattılar. Projenin başarısını artırmak, değerlendirilmesi yaygınlaştırılmasını sağlamak adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde proje süreci boyunca online ve yüz yüze toplantılar düzenlenmiş ve de birçok okul ziyareti gerçekleşmiştir.
 
Projede emek harcayan 300 KÜLTÜR ELÇİSİ öğrenci, sergilenecek ürünlerin yanı sıra halk oyunları gösterileri, yöresel müzikler dinletisi, yöresel kıyafet defilesi, gelin alayı ve ritim gösterisi, semazen gösterisi, kına gecesi gösterisi, skeçler, mani atışması, oratoryo ve kültürel bilgi yarışmaları gibi gösteri ve aktivitelerle katkı sağlayacaktır.
 
Sergiye gelecek ziyaretçilerin, 300 kültür elçisi öğrenci ile Afyonkarahisar'ı farklı temalarda yeniden keşfedeceği bu proje sergisindeki amacımız: kültürel değerlerimizi oluşturan öğelerimizi somut bir şekilde sergilemek ve ilimizin tanıtımına katkıda bulunmak, özlem, merak uyandırarak nostaljik bir atmosfer oluşturarak, geçmişten günümüze bir bağ kurmak ve okullarda uygulanan proje çalışmalarını halka tanıtmaktır.
 
PROGRAM
6 MAYIS CUMA
 
11.00-12.00: Sergi Açılışı
14.00-15.00: Halk Oyunları gösterileri
15.30-16.30: Yöresel Müzikler dinletisi
17.00-18.00: Gösteriler (Yöresel Kıyafet Defilesi, Gelin alayı ve ritim gösterisi, Semazen Gösterisi, Kına Gecesi gösterisi)
18.30 -19.30: Gösteriler(Skeç Gösterileri, Mani Atışması, Oratoryo)
 
7 MAYIS CUMARTESİ
11.00-12.00: Yöresel Müzikler dinletisi
13.00-14.00: Halk Oyunları
14.30-15.30: Gösteriler(Yöresel Kıyafet Defilesi, Gelin alayı ve ritim gösterisi, Semazen Gösterisi, Kına Gecesi gösterisi)
16.00-17.00: Gösteriler(Skeç Gösterileri, Mani Atışması, Oratoryo)
GÖREVLİ OKULLAR
1          125. Yıl Ortaokulu
2          Afyon Lisesi
3          Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi
4          Afyonkarahisar Süleyman Demirel Anadolu Lisesi
5          Aydın Doğan Bilim Ve Sanat Merkezi
6          Bolvadin Anadolu Lisesi
7          Bolvadin Ayfer Ceylan Emet Fen Lisesi
8          Bolvadin Hüsnü Gemici Anadolu Lisesi
9          Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
10        Bolvadin RSYK Sosyal Bilimler Lisesi
11        Cumhuriyet İlkokulu
12        Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu
13        İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
14        Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu
15        Oruçoğlu Ortaokulu
16        Osmangazi Anadolu Lisesi
17        Özel Park Anadolu Lisesi
18        Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji
19        Şuhut Anadolu Lisesi
20        Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
           
                                                                                          İl Milli Eğitim Müdürlüğü
 
Editör: Haber Merkezi