İl Spor Güvenliği Kurulu Toplantısı Vali Tutulmaz’ın Başkanlığında Yapıldı

İl Spor Güvenliği Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz Başkanlığında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdür Vekili Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi ve AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, Futbol, Basketbol ve Voleybol Federasyon il temsilcileri, taraftarlar derneği temsilcileri ve kulüp yöneticileri katıldı.

Süreci İyi Yönetemezsek Şehrimiz Kaybeder

Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Önümüzde yoğun, meşakkatli bir dönem var. İlimizde spor klüplerimizin bir üst liglere yükselmesinin yanı sıra birde Ankaragücü maçlarının Afyonkarahisar’da oynanacak olması daha dikkatli olmamızı gerektirmektedir. Gerek güvenlik açısından, gerekse stat ve spor salonundaki düzen açısından hazırlıklı durumda olmalıyız. Önümüzde çok az bir zamanımız var. Bu sürede eksiklerimizi gidererek üzerimize düşeni yapmamız gerekmektedir. Bu toplantıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yapması gerekenler, kulüplerin yapması gerekenler ve kulüp temsilcilerinin yapması gerekenleri belirleyelim ve bir an evvel çözüm yoluna gidelim. Buraya gelecek olan başta gazeteciler her türlü olumlu ve olumsuz durumu anında kamuoyuna yansıtır. Sporu ilimizin reklamını yapmak, gençleri daha fazla sporla buluşturmak adına yapıyoruz. Eğer iyi bir süreç geçiremezsek buradaki reklamımız kötü olacak ve bu da ilimize olumsuz katkı sağlayacaktır. Hepimiz İlimizi marka değeri haline getirelim diye çaba sarf ediyoruz. Sporda bunun en önemli parçasıdır. Eğer statlardaki düzeni iyi kuramaz, hazırlığımızı da iyi yapamazsak, gelen kulüp temsilcileri, seyirciler ve taraftar gruplarıyla iyi bir diyalog kuramazsak ilimizin tanıtımı noktasında olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Protokol Düzenini Baştan Kuralım

Protokol tribünü konusunda yaşanabilecek sorunlara da değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Süper Ligde sezonun ilk maçı olan Ankaragücü-Galatasaray müsabakası olduğunda protokol tribününe talep artacaktır. Eğer bu alanda bir düzen kuramazsak ilk haftadan sıkıntı yaşarız. Şuan buradaki mevcut düzende neresi protokol, neresi değil belli değil. Düzensiz bir oturma şekli olduğunda yer sıkıntısı baş gösteriyor. Bu durumun önüne geçmemiz gerek. Bugüne kadar ilde olan il müdürleri, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri, spor yöneticileri protokol tribününden rahatça faydalanabiliyordu. Gerçek spor protokolü uygulandığında bu kişilerin önemli bir bölümü protokol alanına giremeyecek. İlk günden kuralları koyalım, herkes nerede olması gerektiğini bilsin ve sıkıntı yaşanmasın” ifadelerini kullandı.

Passolig Alınması Konusunda Kamuoyu Oluşturulacak

Ardından katılımcılar görüşlerini ve yapılması gerekenler konusunda önerilerini sundu. Passolig alınması ve bu konuda kamuoyu oluşturulması gerektiği hususu üzerinde önemle duruldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın stat düzeni hakkında bilgilendirme yaptı. Protokol ile ilgili düzenlemenin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait olduğunu belirten Barın; Passolig kartının zorunluluğuna da değinerek Passolig ekibinin kamera sistemini kurmaya başladığını ve katı kurallar uygulandığını, kapılar ve turnike bölümlerinde özel güvenlik görevlilerinin görev yapacağını ve kartı olmayanların sıkıntı yaşayabileceğini belirtti.

Protokol Tribünü Konusunda Düzenleme Yapılacak

Protokol tribününün sayısının fazla olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz:” Buradaki rakam çok fazla. Bu kadar protokol Ankara’da bile yoktur. Bu alanda da düzenleme yapmalıyız” dedi. Güvenlik konusunda alınması gereken tedbirlerin akabinde Afyon Belediyesi Yüntaşspor Voleybol ile Afyon Belediyespor Basketbol klüplerinin başkanları tarafından basketbol ve voleybol müsabakalarının yapılacağı salonla ve diğer faaliyetlerle ilgili yaşanabilecek sıkıntıları belirttiler. Vali Mustafa Tutulmaz salon teslim alınmadan önce hep birlikte son kontrollerin yapılarak sorunların çözülmesini, salonun antrenmanlara ve maçlara yetişmesi konusunda ilgililere talimatlarını vererek en az hata ve sıfır sorunla iyi bir sezon geçirilmesi temennisiyle toplantıyı tamamladı.

Toplantı sonrası Vali Mustafa Tutulmaz ve toplantıya katılanlar Zafer Stadyumu’na giderek özellikle protokol tribünü olmak üzere tüm alanlarda incelemelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi