İl Özel İdaresinin Yeni Kamyon ve İş Makineleri Hizmete Sunuldu.

İl Özel İdaresinin yeni almış olduğu Kamyon ve İş makineleri Valimiz Aziz Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete sunuldu.
İl Özel İdaresine ait Konya karayolu üzerinde bulunan Destek Hizmetleri Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen törene Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, kurumun birim amirleri ve özel idare personeli katıldılar.
 
Törende açılış konuşmalarını yapan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur ve İGM Başkanı Salih Sel yıl boyunca yapılacak iş ve işlemler ile yeni hizmete sunulan kamyon ve iş makinaları hakkında bilgi verdiler.
Daha sonra törende söz alan Valimiz Aziz Yıldırım; “Makinelerin başında yollarda bazen yol yaparak, dağlar ile güreşerek, bazen kanalizasyon kazıp köylerin daha temiz hale getirilmesini sağlayarak, bazen su getirmek için uğraşarak susuz vatandaşlarımızın ellerine birer bardak su verebilmek için musluklarından bir damla suyun akabilmesi için gayret sarf eden asıl kahraman sizlersiniz, hepinizi tebrik ediyorum. Geçmişten günümüze bakarsak nafiya vekaleti, arkasından YSE, daha sonrasında köy hizmetleri ve bugün itibari ile artık onların yapmış oldukları görevler İl Özel İdarelerine bırakıldı. Belki bundan sonra da İl Özel İdareleri ile belediyeler belki de birleştirilecektir. Bildiğiniz gibi 30 tane Büyükşehir Belediyesi var ve bu 30 tane Büyükşehir Belediyesinin olduğu vilayetlerde İl Özel İdareleri Belediyelere devir ediliyor. Bütün bu hizmetler gerek şehir içerisinde, gerekse kırsal kesimde bugün sizlerin yaptığı işleri tamamen belediyelere, belediyedeki arkadaşlarımıza devrediliyor. Orada Belediye Meclisi karar alıyor, bütçesini kullanıyor, plan, program, projelerini yapıyorlar ve uygulamaya konuluyor. Bu sizler için bir değişiklik getirmez. Ama sistem anlamında belki de iki tane meclis seçmek yerine bir tane meclis seçmek daha doğru olduğu düşünülebilir. Buda bir anlamda doğrudur. Çünkü daha fazla organ ya da daha fazla seçim yapmak yerine bir seçimle ili idare edecek idareyi bir şekilde seçmek ve onların hizmete gelmelerini temin etmek belki de daha doğrudur.”dedi.
Konuşmasının devamında İl Özel İdaresinin hizmetlerinden söz eden Valimiz Yıldırım, ”Sizler yol yapıyorsunuz, kanalizasyon getiriyorsunuz, gerektiğinde köprü yapıyorsunuz, sular taşıyorsunuz ve çok büyük bir hizmet yapıyorsunuz. Bugün burada 6 adet kamyonumuz ve diğer iş makineleri bu hizmetler için kullanıma sunuluyor. Eskilerde bir söz var, biliyorsunuz ‘alet işler, el övünür’ derler. Elimizdeki makinelerimiz ne kadar modern ve kapasiteli olursa yapılacak olan işte o kadar daha fazla ve kaliteli olur. Çin’liye ilk makine icat edildiği zaman demişler ki, bu makine senin işini kolaylaştıracak, Çinli anlamamış ilk önce ne yapacak yani demiş bana bir örnek ver. Demişler ki senin 30 günde yaptığın bir işi bu 1 günde yapar, Çinli bir düşünmüş arkasından demiş ki peki ben 29 gün ne yapacağım. Biz 29 güne tabi, daha önceden 30 günlerde yaptığımız işleri de sıkıştıracağız, yani 1 ayda yaptığımız işi eskiden şimdi artık çok çok daha kısa bir sürede daha kapasiteli, daha verimli, daha güzel bir şekilde yapıp vatandaşımızın hizmetine sunma imkanına sahibiz.”dedi.
Konuşması sırasında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında kamuya ait iş makinalarının katkısından bahseden Valimiz yıldırım;” Biz eskiden iş makinelerini sadece yol yapmakta, köprü, kanalizasyon kazmakta ya da bunları imal etmekte, su getirmekte kullanılır zannederdik. Ama 15 Temmuz bize bir şey öğretti. Bu iş makineleri aynı zamanda demokrasiyi kurtarmak içinde kullanılırmış. Bütün Türkiye’mizde gördük ki darbe meraklıları hala var. Ben çocuklarıma diyordum, bizler bir takım darbeleri gördük inşallah sizler görmesiniz diyordum. Darbe teşebbüsünün yaşandığı gün çocuklarla bizimle beraberdi. Bizde darbenin ne demek olduğunu gördük dediler. İnşallah bundan sonra torunlarımız görmez inşallah diye ümit ediyorum. İnşallah sizlerin çocuklarınız daha demokratik şartlarda, daha güzel günlerde sadece vatandaşına hizmet için uğraşan bir idare ile inşallah hayatlarını sürdürürler. Orta doğuda büyük karışıklıklar var. Bir tarafımız da Irak, bir tarafımızda Suriye var diğer yakın ve uzak komşularda her ne kadar komşu ve dost diyorsak da hiç de rahat durmuyorlar. Onlarda bizim ülkemizin gelişmesini, insanımızın daha güzel şartlarda, daha güzel günlerde yaşamasını, daha barışçıl, daha münevver şekilde yaşamamızı istemiyorlar ve her zaman bir kargaşa olsun istiyorlar. Ama buna fırsat vermeyecek olan yine sizlersiniz, bizleriz” dedi.
Darbe girişiminden sonraki gelişmelerle ilgili konuşan Valimiz Yıldırım,”Darbe girişiminden 24 gün sonra dün hep birlikte meydanlarda idik. İstanbul’da meydanda 5 Milyon kişi vardı, meydana sığmayan yada yetişemeyen en az 5-10 Milyon kişi dışarılarda idi. Ben inanıyorum ki en ez az 5-10 milyon insanda sizler gibi dün burada Afyonkarahisar’da, diğer  vilayetlerde, ilçelerimizde belki hatta köylerimizde bile toplanarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın TBMM Başkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Genelkurmay Başkanımızın ve Siyasi Parti Genel Başkanlarımızın konuşmalarını izledik. Bu önemli bir gelişmedir. İnsanlarımızın demokrasiye ne kadar bağlı oldukları, kendi yarınlarını, çocuklarını, işlerini, aşlarını ne kadar düşündüklerini gösteren önemli bir gösterge idi. Ben sizlerin huzurunda dünkü demokrasi mitinglerine, özgürlük mitinglerine destek veren, katılan, katılmak isteyip de belki fiziki yanımızda olamayıp ama gönül olarak kafa olarak hep bizlerle birlikte bulunan değerli bütün vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yeni hizmete sunulan Kamyon ve İş makinelerimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, kazasız   günler diliyorum.“dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dualarla yeni kamyon ve iş makinelerinin hayırlı ve kazasız geçmesi amacıyla kurban kesimi yapıldı. Kurban kesiminin sonrasında yeni alınan kamyon ve iş makinelerinin görev yerlerine gitmesinin ardından tören sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi