İL ÖZEL İDARESİNDE YENİDEN YAPILANMA
İlimizin kırsal kesiminde yol, su, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarının yapımı ve bakım ve onarımlarının yanı sıra kış aylarında karla mücadele çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresinde yeniden yapılanma çalışmaları Vali Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.
İlimize bağlı 17 İlçenin Kaymakamları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Recep Oyur ile Çiğdem Dinçer’in katıldıkları toplantıda İl Özel İdaresine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren bakımevleri aracılığıyla il genelinde yapılan çalışmaların daha hızlı ve zamanında gerçekleştirilmesi amacıyla İlçe kaymakamlıklarına devredilmesi hususu görüşüldü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu:’’yıllardır Kaymakamlık görevi yaptığım için Türkiye’nin her bölgesinde yirmi yılın üzerinde Kaymakamlık tecrübem var. Dolayısıyla Kaymakamlara nereden iş gelir? Köy Muhtarları ile köy halkı yol isterler, kanalizasyon, köprü isterler. Okullarına, camilerine yardım talep ederler. Kışın kardan kapanan yolların açılmasını isterler. Bizlere gelen her türlü istek ve taleplere zamanında karşılık verebilmemiz için şimdi İl Özel İdaresine ait olan ve ilçelerimizde bulunan şantiyeleri Kaymakamlıklarımıza devredelim, kendilerine bazı iş makinalarını verelim, buradaki iş makinaları ile personelin sevk ve idareleri İlçe Kaymakamlarında olsun. Hem kendi ihtiyaçlarını, hem de şantiyeye yakın ilçelerin ihtiyaçlarını karşılasınlar diye düşündük. Kulağa da hoş geliyor, daha önceki tecrübelerimle de iyi olacağına da inanıyorum. Tabiî ki bu pratikte nasıl işler, bazı mahsurlu durumları olur mu zaman gösterecek. Bende İlçe Kaymakamlarını bir araya getirerek bu uygulama hakkında yapılması gerekenleri birlikte değerlendirelim diye düşündüm. Eksik ve aksak yönlerini birlikte değerlendirelim diye burada toplanmış bulunmaktayız. İnşallah bu toplantının Afyonkarahisar ve bağlı ilçelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum’’dedi.
Toplantıda sırayla söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Recep Oyur ile Çiğdem Dinçer; İlimize bağlı 4 ilçemizde bakımevinin faal durumda olduğunu, bu ilçelere yakın diğer ilçelerinde bu tür hizmetlerinin bu bakımevleri tarafından yapılmasının planlandığını, ayrıca il merkezine yakın 5 ilçenin de merkeze bağlı olmak üzere bu hizmetlerden yararlanmasının planlandığını, bu bakımevlerinde çalışan personelin durumu ile mevcut iş makinalarının dağıtımın nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verdi.
Toplantıda ilçe kaymakamları ile diğer görevliler konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşarak, kırsal kesimin bu hizmetlerden nasıl ve ne şekilde yararlanacakları, İl Özel İdaresine bağlı Bakımevlerinin İlçe Kaymakamlıklarına devredilmesinin faydaları ve sakıncaları konusundaki bilgileri Vali Balkanlıoğlu ile birbirlerine aktardılar.  
 
 
Editör: Haber Merkezi