İl Müftüsü ve Beraberindekiler Vali Güner’i Ziyaret Ettiler.

İl Müftümüz Şükrü Kabukçu beraberinde müftülük görevlileri ile birlikte Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Valimiz Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret ettiler.
 
        Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum günü nedeniyle her yıl 09-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vermek ve düzenlenen programlara davet etmek amacıyla Vali Yardımcısı Musa Uslan İl Müftümüz Şükrü Kabukçu beraberinde müftü yardımcıları ve vaizler ile birlikte Valimiz Hakan Yusuf Güner’i ziyaret ettiler.
 
           Ziyaret sırasında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Kutlu Doğum Haftası’nın bu seneki etkinliklerinin ana temasının “Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet - Gelin Birlik Olalım” olduğunu, bu temanın detayları ile birlikte hafta boyunca düzenlenecek programlar hakkında bilgi vermek ve davet etmek amacıyla Valimiz Güner’i ziyaret ettiklerini belirtti.
 
     İlk olarak haftanın açılış programının ardından 15 Nisan Cuma günü Saat:20.00’de Grand Derya Salonunda halka yönelik bir konferans gerçekleştirileceğini, ayrıca huzurevlerinde, çocuk sevgi evlerinde, okullarda, il merkezi ve ilçelerin uygun görülen salonlarında hafta hakkında programlar gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
 
        Valimiz Güner, ziyaretçilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada; "Bu yılki manevi havasını soluma şerefine nail olduğumuz mübarek üç ayların içindeyiz. Bu vesileyle Hz. Peygamberimizin (SAV) yeryüzünü şereflendirmesinin yıl dönümünü kutlamaktayız. Bu kapsamda hafta boyunca ilimizde ve ülke genelinde bu konuyla ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu ve her yıl düzenlenen bu programlar Peygamber Efendimizi hakkıyla anmamıza, insanlığa vermek istediği kutsal mesajları tam ve doğru bir şekilde anlamamıza ve idrak etmemize vesile olduğunu düşünüyorum. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası, Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet teması ile kutlanacaktır. Bu vesileyle, Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in getirdiği tevhid dininin insanlığa ulaştırdığı rahmet yüklü evrensel mesajını hakkıyla idrak ve hayatımızın her alanında tatbik edebilmek temennisiyle Ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik ve huzur getirmesi ile birlik ve beraberlik ortamın pekişmesini diliyorum."dedi.
 
Editör: Haber Merkezi