İl Müdürlerinden Vali'ye Ziyaret
Dünya Meteoroloji Örgütüne (WMO) üye ülkeler, Meteoroloji Örgütünü kuran sözleşmenin 23 Mart 1950 yılında yürürlüğe girişini anmak üzere, her yıl bir tema seçerek, 23 Mart'ı "Dünya Meteoroloji Günü" olarak kutlamaktadır.
Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, DSİ 183. Şube Müdürü İbrahim İşbilen, Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, İl Fidanlık Müdürü Alpaslan Altındaş, Meteoroloji Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyarette 23 Mart 2013 Dünya Meteoroloji Günü ile ilgili olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgiler veren Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam; ’’Her yıl bir tema seçilerek, 23 Mart'ta "Dünya Meteoroloji Günü" olarak kutlamaktadır. Dünya Meteoroloji Günü’nün bu yılının teması "Can ve mal emniyeti için havayı gözlemek" olarak belirlenmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 365 gün, 24 saat yaptığı meteorolojik gözlem ve tahminlerle hayatımızın her anında; tarım, ulaşım, ülke savunması, sağlık, turizm başta olmak üzere iklim ve iklim değişikliklerinin izlenmesi, rüzgâr ve güneş enerjisi çalışmaları, şehir ve tesislerin planlanması gibi birçok alanda hizmet sunmaktadır’’dedi.
Daha sonra kurumu hakkında da bilgiler veren Alaçam; ’’Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasıda olan Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak İl ve İlçe merkezlerinde bulunan 34 otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonları ile yer gözlemlerini yapmaktadır. 2013 yılında otomatik Gözlem İstasyon sayımız 48’e, 2015 yılında bu sayının 80’e yükseltilmesi hedefimizdir’’ diyerek, "Meteoroloji 5. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezimiz" halkımıza daha hızlı ulaşılması ve ilçe bazında hava tahmini yapılması amacıyla hizmete açılmıştır. Tahmin merkezimizce Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak il ve ilçe merkezlerinin günlük ve 5 günlük tahminleri yapılmaktadır. www.mgm.gov.tr ve www.afyon.mgm.gov.tr İnternet sayfalarından İl ve İlçe tahminleri ile Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının anlık durumları takip edilmektedir. Her gün 24 saat 0 272 217 58 58 telefon hattından vatandaşlarımızın hava tahmin isteklerine cevap verilmektedir. Kurumumuz yükselen başarı grafığiyle bugün olduğu gibi gelecekte de ülkemiz insanının hizmetinde olmaya devam edecektir’’ dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu; ’’Orman ve Su İşleri Bakanlığımız özellikle sayın bakanımızın katkı ve destekleri sayesinde Türkiye birçok alan da ilerleme kaydetmiştir. Bu ilerlemelerin içinde ’’Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu hizmetlerde hatırı sayılır ölçüdedir. Gelişen ve değişen teknolojiyi yakından takip ederek, 7’den 70’e tüm insanların hayatının bir parçası olan hava durumunun tahmininde bizlere doğruya en yakın bilgiler vermektedir. Sadece il merkezi ile sınırlı kalmadan ilçeler için de bizlere en iyi hizmeti sunan Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ediyor, tüm Meteoroloji çalışanlarının 23 Mart 2013 Dünya Meteoroloji Günü’nü kutluyorum’’dedi.
Ziyaret, Vali Balkanlıoğlu’na Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam tarafından günü anısına verilen ‘’Osmanlı’dan Cumhuriyete Meteoroloji’’ isimli kitap takdimi ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi