İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’dan Artuk Avition’a Ziyaret

İlimizin önemli yatırımlarından eklemeli imalat teknoloji ile üretim yapan ARTUK AVİTİON’u İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih AKÇİL ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih AKÇİL eklemeli imalat teknolojisi ile başta titanyum olmak üzere savunma sanayi, sivil havacılık ve medikal sektörlerine üretim yapan şirket hakkında bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN; ilimizde bu kadar kapsamlı ve son teknolojisi bir üretim merkezinin olması gurur verici dedi.

Konu hakkında bilgi veren ARTUK AVİTİON üretim müdürü Günay KAHYAOĞLU; bu fabrikamızda gerek savunma, gerek sivil havacılık gerek ise medikal alanlarına parça üretiyoruz. Bugün ürettiğimiz parça kardeş ülkemiz Azerbeycan’da beyin ameliyatı olan bir kişiye özel yaptığımız impilanttı. Medikal alanında ürettiğimiz tüm parçalar kişiye özel üretilmektedir. “dedi

Fabrikanın dünyaca ünlü ve son teknolojinin kullanıldığı makine parkuru hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN daha sonra araklı işlemlerin yapıldığı ve ürünlerin son haline getirildiği fırın ve ekipmanlarını inceleyerek bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi