İl Kurulları Toplantısı Vali Tutulmaz’ın Başkanlığında Yapıldı.

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Kurulu Toplantısı Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Müdürleri, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri ile Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Hüseyin Beber ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş tarafından 2017 yılı içerisinde açılan kurslar ve yapılan faaliyetler hakkında slayt sunumu eşliğinde katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Daha sonra toplantı gündeminde bulunan 2017 yılı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince açılan kurslar ve yapılan faaliyetler, 2017 yılı Hayat Boyu Öğrenme faaliyet planı çerçevesinde tüm kurum ve kuruluşların açtıkları kurslar, yaptıkları faaliyetler, 2018 yılı Hayat Boyu Öğrenme Faaliyet planı çerçevesinde tüm resmi kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşların yapacakları faaliyetler, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ile diğer resmi kurum/kuruluş/sivil toplum kuruluşları işbirliğinde açılan ve açılacak kurslarda karşılaşılan sorunlarla ilgili konular görüşülerek toplantıya katılan kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.

Toplantının son bölümünde söz alan Vali Mustafa Tutulmaz; “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının işbirliği içerisinde olması bizim için önemlidir. Özellikle mevcut imkânların insanların yararına olacak şekilde kullanılması çok güzel. Bu işbirliğinin artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Okuma yazma kurslarını önemine değinen Vali Tutulmaz; “Bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız ve Saygıdeğer Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi ‘Okuma Yazma Seferberliği’ başlattı. Bu seferberliğin ilimizde de çok iyi bir şekilde karşılığını bulması gerekir. Bu çağda okuma yazma bilinmiyor demek kendi adımıza büyük bir ayıptır. Devletimizin oldukça önem verdiği eğitimle ve sağladığı kaynakların varlığıyla mevcut okuma yazma sayıları bizleri rahatsız etmektedir. Bu nedenle bu birliğin imkânlarını en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Tek tek ev ev gezerek tespitler yapılmalı ve okuma yazma bilmeyenlere eğitim vermek suretiyle bu problemi çözmemiz gerekmektedir. Yaşları fazla olan kişiler belki öğrenmekte güçlük çekecekler ama en azından okuma yazma çağında ve kabiliyetinde olan insanları özel olarak eğitmemiz gerekmektedir.” dedi.

Mesleki eğitim ve kişisel eğitimlerin önemine değinen Vali Tutulmaz; “İlimizde binlerce kişi mesleki eğitim ve kişisel eğitimler gibi birçok hizmetlerden faydalanmaktadır. Bu tür hizmetleri sadece nicelik olarak değil, nitelik olarak ta önemsemeliyiz. Sadece rakamları ön planda tutmamalıyız. Eğitimlerin içini doldurarak geri dönüşleri de özellikle değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu konuda da daha fazla gayretli olunmasını istiyorum.” dedi.

Konuşmasında ilimizdeki turizm potansiyeline de değinen Vali Tutulmaz; “İlimizi tanıtacak yeterli rehberimiz ya da kılavuzumuz yok. Bu konuda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği içerisinde çalışmalar sürdürerek ilimizi tanıtacak kılavuzluk eğitimi verilebilir. Çünkü insanlar ilimizi daha çok ziyaret eder oldular. Kocatepe’yi, Frig Vadisini, Afyonkarahisar Kalesini ve Şehrin Merkezini iyi anlatacak kişilere ihtiyacımız var. Bu nedenle ileriki dönemlerde bu ihtiyacımızı gidermek için kurslar açılmasını istiyorum.” dedi.

Eğitimin sadece Milli Eğitim kanalıyla yürütülmesinin yeterli olmayacağını, bu anlamda da tüm kurum ve kuruluşların destekçi olmaları gerektiğini belirten Vali Tutulmaz; “Eğitim kalitemizi daha üst seviyeye çıkarmalıyız. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberlik içerisinde bu hedefimizi yerine getirmiş olacağız. Sivil toplum kuruluşlarına da katkılarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Bu anlamda toplantıya katılanlara teşekkür ederken, toplantımız da alınan kararların ilimize ve insanlığa hayırlı ve faydalı olmasını temenni ediyorum. “dedi.

Editör: Haber Merkezi