İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Tutulmaz’ın Başkanlığında Yapıldı.

İlimizdeki yatırımların ve yapımı devam etmekte olan iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen 2017 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ile STK Temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “2017 yılının Üçüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısına hoş geldiniz. Toplantımızın ilimize, ilçelerimize, beldelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizim bu yıl için ilimizde 1016 proje var. Toplam proje bedeli 5 milyar 821 milyon, önceki yıllar harcaması 2 milyar 571 milyon. 2017 yılı ödeneği 946 milyon 267 bin ve dönem sonu harcaması 308 milyon 433 bin gerçekleşmiş buna göre yatırımlarda Buna göre yatırımlarda % 33 nakdi gerçekleşme ve % 40 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizdeki yatırımcı kuruluşlardan 2017 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş ise sırasıyla şöyledir. 181 milyon 510 bin 938 TL ile TCDD Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürlüğü birinci sırada, 174 milyon 235 bin 339 TL ile Isparta Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü ikinci sırada, 168 milyon 572 bin 423 TL ile Eskişehir İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürlüğü üçüncü sıradadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise en fazla ödenek 316 milyon 288 bin 474 TL ile Ulaştırma sektörüne aittir. 185 milyon 081 bin 778 TL ile Tarım (Orman) sektörü takip ederken, 149 milyon 610 bin 591 TL ile Eğitim (Kültür-Spor) sektörü üçüncü sırayı olduğunu görmekteyiz. Dönem sonu harcamalarda ise 102 milyon 156 bin ile Isparta Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü birinci sırada yer almıştır. İkinci sırada 72 milyon 892 bin ile TCDD Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırada ise 35 milyon 707 bin TL ile Konya Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü yer almaktadır.

  1. önemli birkaç hususu da ifade etmek istiyorum. Kamu kaynakları olan, kamu kaynaklarını kullanan kurumlarız. Bu kamu kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılması birinci önceliğimiz. Bunun için de zaman kavramı çok önemli. Projelerin hazırlanmasından, bunların ihale süreçlerinin etkin şekilde kullanılmasından ve daha sonra bunların denetimlerinde aktif bir şekilde hepimizin rol alması gerekir. Bunu yapan görevliler var deyip kenara çekilmememiz lazım. Buradaki yöneticiler olarak hepimizin bu işin her aşamasını takip etmemiz gerekir. Herhangi bir yerde bir proje başlama aşamasından itibaren ilgili birim sorumlusu olarak hangi kuruma ait ise öncelikle bu işin takipçisi olmalısınız. Proje başladı, proje hangi aşamada, proje buranın iklim şartlarına ve buranın diğer şartlarına uygun mu yapılıyor mu yapılmıyor mu diye bunlara iyi bakmamız lazım. Bu proje aşamasında bu işi takip etmezsek sonra projesi böyleymiş deyip kenara çekilmek durumunda kalıyoruz.

Bizim yeni bir şeyler yapma konusunda son derece gayretli olmamız lazım. Bizim hem inanç anlayışımız, hem de felsefi açıdan bakışımız her gün ilerlememiz gerektiği yönündedir. Yani bizim durduğumuz yerde durmamamız gerekir. Bunu da inşallah hep beraber el ele vererek çözeceğiz. Hizmet için buradayız. Bizleri buralara görevlendiren siyasi iradeye ve milletimize karşı sorumluluğumuz var. Dolayısıyla bunun gereğini hepimiz çalışarak yapmamız gerekiyor. Hizmet ettiğimiz müddetçe bu makamların hakkını verdiğimiz müddetçe buralarda oturma hakkımız vardır. Eğer bunu yapamıyorsak buralarda bulunmamamız gerekir. Hepimiz için geçerli olan bir kuraldır. Ben bu duygu ve düşüncelerle tekrar toplantının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantı yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürlerince kendi sorumlu oldukları alanlarında yapılan yatırımlarla ilgili iş ve işlemler hakkında sunumlarını yapmasının ardından koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi