İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı.

İş gücü potansiyelinin istihdama yönlendirilmesi ve işsizliğin giderilmesi amacıyla Valiliğimiz toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Esnaf Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, Kurul üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çok önemli iş ve işlemlerde bulunmaktadırlar. İşsizlik konusunda Afyonkarahisar Türkiye genelinde oranı en düşük iller arasında yer almaktadır. Afyonkarahisar’da işsiz sayısını daha da azaltmak için hep birlikte el ele vererek çalışmalıyız. Mesleki eğitim faaliyetleri, işe yerleştirme ve işsizlik sigortası gibi konularda önemli hizmetler veren Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğümüzün yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. “dedi.

Toplantının devamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından 2017 yılı Ocak-Eylül aylarında gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Faaliyetleri, İşe yerleştirme, İşsizlik Sigortası başta olmak üzere Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün çalışma ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı.

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün istihdam ve mesleki eğitim konularındaki faaliyetleri ile 2017 yılında yapılan çalışmalar ve diğer faaliyetler değerlendirildi.


Toplantı konuşmaların ardından gündemde bulunan konuların görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi