İL İSTİHDAM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı Nisan ayı toplantısı Valilik Toplantı salonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Başkanlığında gerçekleştirildi.
Kurul üyesi il müdürleri, oda başkanları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldıkları toplantı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Vali Balkanlıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç’ın sunumu ile devam etti.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç’ın sunumunda, 2013 yılı ilk 3 aylık dönemde yapılan İŞKUR faaliyetleri, 2013 yılı ikinci 3 aylık dönemde yapılması planlanan faaliyetler yer aldı.  Toplantıda daha sonra diğer gündem maddeleri arasında bulunan özürlü istihdamının artırılmasına yönelik gündem oluşturulması, Kurs programlarının Denetim Kurulunca 2013 yılı ilk 3 ayında yapılan denetim sonuçları hakkında bilgi sunumu, 2013 İşgücü Eğitim Planında güncelleme yapılması ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görüşülerek karara bağlanmasını istediği konular görüşülerek karar altına alındı. Toplantının sonunda ayrıca İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Yerel Süreli yayını olan ve işverenlere yönelik, İstihdam Dergisi ile İlk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilere meslek seçimlerinde yardımcı olunmasını amaçlayan ve okullarda rehber öğretmenlere ışık tutacak yayını hakkında bilgiler verildi.
Toplantının kapanışında konuşan Vali Balkanlıoğlu, “hangi sektörde ve hangi alanda olursa olsun çalışan insanın maddi ve manevi açıdan sıkıntı yaşamamaları çok önemlidir. Maddi olarak tatmin olan kişi sosyal ve kültürel hayatın içinde de daha fazla ve daha mutlu şekilde yer alır. İnsan bir işi severek yaparsa ve bir de bu yaptığı işten maddi olarak doyuma ulaşırsa yapmış olduğu işin verimi artar. Dolayısıyla benim özellikle işverenlerimize şöyle bir tavsiyem olacaktır. Çalışanlarınıza mümkün olduğunca maddi sıkıntı yaşatmayın. Aynı zamanda onların ailevi sıkıntılarına ya da kurumsal düzeyde sıkıntılarına da ortak olun, seslerine kulak verin. Çalışanlarınızın sıkıntısını ne kadar çok çözüme ulaştırırsanız o kadar çok verim alırsınız” dedi.
Vali Balkanlıoğlu; Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşların elele vererek ilimizdeki işsizlik oranının düşmesi ve istihdam alanlarının artırılması için yapılacak olan çalışmalarda koordinasyonun sağlanarak her kurumun bu hususta katkıda bulunması gerektiğini söyledi.
Toplantı daha sonra katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile son buldu. 
 
Editör: Haber Merkezi