İl Hıfzıssıhha Kurulu Alınan Tedbirleri İstişare Etti

İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Vali Gökmen Çiçek’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda Covid-19 tedbirleri, HES kodu uygulaması, denetim faaliyetleri, alınacak yeni tedbirler ve salgınla mücadelede yapılması gerekenler istişare edildi.

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, salgınla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin uygulanmasına dair “takip”, “denetim”, “uyarı” ekseninde mevcut durum analizi yaparak, alınan tedbirler ile yürütülen denetim faaliyetlerini değerlendirdi.

Mücadeleyi Hep Birlikte Vermeliyiz

Salgınla mücadelenin etkili bir şekilde yürütülmesi için herkesin üzerine düşenden daha fazlasını yapması gerektiğini kaydeden Vali Gökmen Çiçek: “Vaka sayılarının düşürülmesi, alınan tedbir kurallarına uyulması için elimizden gelen mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz. Kaybedilen her can yürekleri yakıyor ancak vatandaşlarımız tedbir kurallarına uymakta ne yazık ki duyarsız davranabiliyor. İSDEM ekiplerimiz sürekli sahadalar ve denetimlerde bulunarak alınan tedbirleri analiz ediyor, farkındalık oluşturuyor, bilgilendirmeler yapıyor. Bu konuda hep birlikte hassas davranarak başarılı bir mücadele verebiliriz” dedi.

Alınması Gereken Tüm Tedbirleri Alacağız

Son dönemde temaslı bildirim oranlarında düşüş yaşandığı ve vatandaşların birinci derece yakınları dışında temaslı bildiriminde isteksiz davrandığının tespit edildiğini hatırlatan Vali Gökmen Çiçek: “Covid-19 tanısı konulan kişilerin gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanlarını tespit ettiğimizde kişilere adli ve idari işlem başlatacağız. Salgınla etkili mücadele etmek, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının eksiksiz uygulanması ve il genelinde vaka sayılarının en aza indirilebilmesi için alınması gereken her türlü tedbiri almakta kararlıyız” diye konuştu.

Denetimlerde karşılaşılan sorunlar ve kuralların daha çok hangi alanlarda ihlal edildiğinin de görüşüldüğü toplantıda Vali Gökmen Çiçek, havaların da soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunluğun artması nedeniyle bu alanlarda denetimlerin sıklaştırılması talimatını verdi.

Vali Gökmen Çiçek, pazar alanlarında tedbirlerin ihlal edildiği gerekçesiyle de pazarlarda sürekli gözlemci bulundurulması talimatını verdi. Toplantıda alınan karar üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kuruma girişlerde HES kodu uygulamasına geçecek.

Editör: Haber Merkezi