İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı Yapıldı

İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyon toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya il müdürleri, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

UNESCO Tescili Kurslara İlgiyi Artırdı

Toplantıda öncelikle 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı (01/09/2019-31/01/2020 tarihleri arası) Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerince açılan kurslar ve yapılan faaliyetler ele alındı. UNESCO’dan Gastronomi şehri unvanı alınması sonrası aşçılık, aşçı yardımcılığı, pasta yapma kurslarına ilginin oldukça arttığı ve kurslarda doluluk oranının beklentinin üzerinde olduğu değerlendirildi.

Kurslar ve Karşılaşılan Sorunlar Görüşüldü

Toplantının devamında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı (01/09/2019-31/01/2020 tarihleri arası) Hayat Boyu Öğrenme Faaliyet Planı çerçevesinde resmi kurum/kuruluş ve sivil toplum kuruluşların açtıkları kurslar ve yaptıkları faaliyetler, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ile diğer resmi kurum/kuruluş ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde açılan ve açılacak kurslarda karşılaşılan sorunlar görüşülerek değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıya katılanların görüş ve önerilerinin alınmasıyla toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi