İl Danışma Komisyonu Vali Tutulmaz Başkanlığında Toplandı

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar, genel amaç ve ilkeler doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak, eğitim öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yönetim önerilerinde bulunmak amacıyla yılda iki kez yapılan İl Danışma Komisyonu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.

Emir Murat Özdilek Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İl Danışma Komisyonu Sene Başı Toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile okul temsilcileri katıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda, eğitim öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar, talep ve öneriler ele alındı. İl genelinde akademik başarıyı arttırmak adına neler yapılabileceği konusu, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması ve Afyonkarahisar’ın tarihi mekânlarının öğrencilere tanıtılması konuları da diğer gündem başlıkları oldu. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın toplantı içeriği hakkında bilgiler verdi.

Genç Beyinleri Geleceğe İyi Hazırlamalıyız

Toplantıda konuşan ve iyi eğitimin önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Eğitim bir toplumun olmazsa olmazıdır. Eğitimi ne kadar içselleştirebilirsek, insanlarımızı eğitimle ne kadar nitelikli hale getirebilirsek ürettiğimizin kalitesi, toplumsal hayatın kalitesi de o denli artar. Bizler insani ve akademik anlamda çocuklarımızı yarınlara iyi bir eğitimle hazırlarsak milletimizin geleceğini de garanti altına almış oluruz. Artık çağımızda kol gücüyle değil beyin gücüyle savaş yapılıyor. Bizlerde genç beyinlerimizi geleceğe iyi hazırlamalı, onları iyi birer mucit yapabilmeliyiz. Elbette mesleklere yönelecek öğrencilerde olacak onları da toplumsal hayata hazırlamalıyız” diye konuştu.

Eğitim İşini Ciddiye Almalıyız

Akademik başarının arttırılmasının gerektiğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Akademik başarının düşük olduğu hep dile getirildi. Bizim artık düşünce olarak başarıya odaklanmamız gerekiyor. Bu da işi ciddiye almaktan geçiyor. Öğrenci, veli, öğretmen tüm kesimler eğitim işini ciddiye almalı. Donanımlı bireylerin yanı sıra özgüvenli nesiller yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızı başarılı olacakları alanlarda desteklemeliyiz. Bu anlamda kitap okumaya da önem vermeliyiz. Her okulda mutlaka kitap okuma saati olmalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdi. Kitap Fuarı’nın devam etmesi gerektiği görüşünü dile getiren katılımcılar, yapılan fuarın verimli geçtiğini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi