İl Başkanları'ndan Kılıçdaroğlu'na destek
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 81 il başkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amacıyla ortak bildiri yayımladı. CHP Genel Merkezi önünde Burdur İl Başkanı Barış Ayten'in okudugu bildiride görevini bilinçli olarak ihmal eden veya bu saldırıyı düzenlediği yönünde çok ciddi şüpheler bulunan kişilerle ilgili hukuki sürecin hızla başlatılması istendi.
 
Şehit polislerin cenaze töreninde saldırıya uğrayan ve tehdit edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP'nin 81 İl Başkanı'ndan tam destek geldi. CHP'li İl Başkanları adına CHP Genel Merkezi önünde yapılan açıklamayı CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten okudu. Barış Ayten, "Bugün gelen her şehidin sorumlusu, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış olan Erdoğan ve AKP yöneticileridir. Şehitlere 'kelle', PKK terör örgütü lideri Öcalan'a 'Sayın' diyen, 'şehit cenazesi gelince yaygara çıkartıyorlar' ifadesini kullanan, 'AKP ile PKK doğrudan görüşüyor' diyerek işlediği suçu itiraf eden, Erdoğan ve AKP yöneticileri, PKK'nın şehirleri silah deposu haline çevirmesine, vergi mahkemeleri kurmasına, trafik kontrolü yapmasına hatta asker alma şubeleri açmasına göz yummuş, valilere verdikleri 'dokunmayın' talimatı ile PKK'nın önünde siper olmuştur. Tarihe geçen bu büyük suçların üstü, çirkef politikalar, aşağılık saldırılar ve mesnetsiz iftiralar ile asla kapatılamaz. Bu büyük suçların hesabını sormak CHP'nin asli görevidir" diye konuştu.
ÇAKALLARIN KURŞUNLARI, BİZLERİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ
Basın bildirisinin okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kema Kılıçdaroğlu, partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, şehit cenazelerinde yaşanan olayları Müslüman olduğunu iddia eden hiç kimseye yakıştıramadığını belirterek, "Tüm olayların üzerine cesaretle gidiyoruz. Hiç kimseden ve kurumdan korkumuz yok. Mücadeleyi birlikte yapacağız. Asla ve asla mücadelemizden ödün vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Söyledim. Eğer işin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa, birilerinin çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.
CHP Genel Merkezi önünde yapılan konuşmalardan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İl Başkanları, basına kapalı bir toplantı yaptı.
HİÇBİR BASKI, CHP'LİLERİ YILDIRAMAZ
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Ankara'da yapılan toplantılar hakkında bilgi verdi. Demirkırkan, "Afyon il örgütü yoneticileri  olarak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na olan desteğimizi gosterdik. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı CHP'yi ve CHP'lileri yıldıramaz. Terör olaylarının önüne geçemeyenler ne yazık ki algı operasyonlarıyla kendilerini temize çıkartmaya çalışıyor" dedi.
ŞEHİTLERİMİZİN HESABI TEK TEK SORULACAK
Demirkırkan, şehit sayısının her geçen gün artmaya devam ettiğini belirterek "Sadece 1 yıl içinde 550'nin üzerinde şehit verildi. Şunu tümvatandaşlarımız bilsin ki şehitlerimizin hesabı tek tek sorulacaktır. Bu hesabı hem terör örgütü mensupları, hem de teröre yardım ve yataklık yapanlar, oy uğruna teröre göz yumanlar verecektir. Ülkemizde bu hesabı sorabilecek tek güç, Cumhuriyet Halk Partisi'dir" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi