İL BAŞKANI YURDUNUSEVEN, “ESNAFIMIZ TOPLUMUN AYNASIDIR”

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar odalarının başkan ve yöneticileri ile birlikte kahvaltı yaptı. Esnafların toplumun aynası olduğunu söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, “Önümüzde bir hata yapmamamız gereken 1 Kasım seçimleri var. Biz sizlerden toplumun bir aynası olarak doğruyu düşünüp istikrarın devam etmesinden yana tavır koyacağınızdan eminiz” dedi.

 

Çakmak Marble Otel’de Afyonkarahisar’daki esnaf ve sanatkar odalarının başkanları ve yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Veysel Eroğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarını sürdürdü. Düzenlenen kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, esnafların toplumun aynısı olduğunu vurguladı. Yurdunuseven, “İşlerinizin yoğun olduğu bir dönemde bizleri kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız gibi bende bir esnaf çocuğu olarak şuan karşımda toplumun aynasını gördüğümü düşünüyorum. Sabah kalktığımızda traş olduğumuz, bakkalından alış veriş ettiğimiz, minibüsüne binerek seyahat ettiğimiz ve manifatura dükkanına giderek alış veriş ettiğimiz esnaflarımız toplumun bir aynası olarak karşımızda. Hepimizin ve hepinizin derdi bir lokma helal kazanmaktır. 3 Kasım 2002’den 7 Haziran 2015’e kadar 13 yıllık iktidar dönemlerimizde düsturumuz her zaman helal kazanıp helal yiyerek helal dağıtmak oldu. 7 Haziran seçimlerinde bir kaza olduğu kanaatindeyiz.  Bu 4 aylık dönem içerisinde hep birlikte her şeyi yaşadık. Önümüzde bir hata yapmamamız gereken 1 Kasım seçimleri var. Biz sizlerden toplumun bir aynası olarak doğruyu düşünüp istikrarın devam etmesinden yana tavır koyacağınızdan eminiz” şeklinde konuştu.  

 

ESNAF VE SANATKAR OLARAK ÖNCELİĞİMİZ İSTİKRAR

İl Başkanı Yurdunuseven’in ardından esnaf ve sanatkarlar odaları adına konuşan Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Emin Birliktir, esnaf odaları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Afyonkarahisar merkezde 11 meslek odasının bulunduğunu belirten Başkan Birliktir, 11 meslek odalarının başkan ve yöneticilerinin toplantıya katıldığını ifade etti. Birliktir konuşmasını şöyle sürdürdü; “Afyonkarahisar’da 17 bin civarında esnaf ve sanatkârımız var. Esnaf ve sanatkar olarak çok çeşitli sıkıntılarımız var. Fakat geçmişe baktığımızda iyileştirilmiş durumlarımızda var. Özellikle kredi desteğinde yüzde 5’lerle esnafımız destekleniyor. Faizlerin geri kalan kısmı hazineden karşılanıyor. Ama maalesef istenmedik bir şekilde 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizde yaşanan hadiselerde belli. Tüm işadamlarının istediği gibi biz küçük esnaf ve sanatkâr olarak da Türkiye de istikrarı öncelikle istiyoruz ve bu hepimiz için önemli.”

 

KOALİSYONLAR ÜLKEMİZ İÇİN PROBLEM

Kahvaltı programına katılan esnaf ve sanatkarlar odalarının başkan ve yöneticilerine teşekkür eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu söyleyerek, “Yıllarca gömlek ve giyim eşyası sattım. Sizlerle bir araya gelmek benim için mutluluk vesilesi. Toplumun nabzını tutan ve toplumun orta direği olan esnaf ve sanatkarlarımıza şükran borçluyuz. Afyonkarahisar’a hakikaten çok güzel şeyler kazandırdınız ve kazandırmaya devam ediyor. Afyonkarahisar çok büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Bildiğiniz gibi ülkemizde seçim hükümeti var. 7 Haziran seçimlerinden sonra tek başına iktidar olunamadı. Tek başına iktidar olunmadığı zaman koalisyon hükümetleri daima Türkiye için büyük problemlere sebep olmuştur. Büyüme negatif olmuştur. Maalesef koalisyon hükümetleri ülkeye fayda yerine zarar getirmiştir ve geçmişte bunu yaşadık. Millet koalisyon istedi diyerek CHP ve MHP ile görüşmeler yapıldı. Fakat koalisyon hükümetinin kurulamayacağı anlaşıldı. Daha sonra seçim hükümeti kuruldu. Şuanda seçim hükümeti devam ediyor. 1 Kasım da seçim yapılacak. Ama şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum; Türkiye de son 13 yıldır muazzam bir gelişim ve dönüşüm var.”

 

BAŞKANLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Yapılan konuşmaların ardından esnaf ve sanatkarlar odalarının başkan ve yöneticileri taleplerini bakan Eroğlu’na iletti. Programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Milletvekili adayları Hatice Özkal ve Cengiz Sağlam, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, esnaf ve sanatkarlar odalarının başkan ve yöneticileri katıldı. 

Editör: Haber Merkezi