İklim Değişikliği, Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Eğitimleri Başladı

Belediyemiz Çevre Denetim Birimi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ilimizdeki okullarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla İklim Değişikliği-Sıfır Atık eğitimi veriyor.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in tensipleri ile Belediyemiz, temiz çevre ve yaşanılabilir bir dünya parolasıyla başlattığı geri dönüşüm ve sıfır atık projesi çerçevesinde çocuklara yönelik farkındalık eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda ekiplerimiz öğrencilerimize küresel ısınma, fosil yakıt kullanımı, sanayileşme, ormansızlaşma, ulaştırma ve tarımsal arazilerin bilinçsizce kullanımında meydana gelen artışlar ve iklim değişikliği gibi konularda eğitim veriyor, bilgilendirici broşür dağıtıyor.

Anaokulları, ilk-orta ve lise düzeyindeki okullarda yapılan eğitimlerde ayrıca Sıfır atık, Geri Dönüşüm, Atık piller, Tekstil atıkları, Atık Yağlar kapsamında kurulan Atık Getirme Merkezi hakkında da bilgiler verilirken, sıfır atık ve iklim değişikliği ile mücadele konusunda destek isteniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olurlarıyla tüm kamu ve özel okullarda anaokulları, 3, 6 ve 9. Sınıf öğrencileri için düzenlenen etkinlikler, 2023 yılı Mart ayı sonunda tamamlanacak.

Editör: Haber Merkezi