İkinci ürün hasadı yapan çiftçilere Başkan Koyuncu’dan ziyaret

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi'nde Açılan Gıda Fabrikaları Sayesinde Çiftçilerin İkinci Ürün Heyecanı

Her geçen gün büyüyen, gelişen ve her alanda adından söz ettirmeyi başaran Emirdağ şimdi de çiftçilerin yaptığı ikinci ürün hasadıyla gündemde...

Emirdağ'ın verimli topraklarında tahıl hasadını tamamlayan çiftçiler, tarlalarında ikinci ürün olarak brokoli, lahana ve karnabahar hasadına başladı.

Emirdağ Dağılgan Köyü'nde ikinci ürün hasadı yapan çiftçileri ziyaret eden Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu;" Organize Sanayi Bölgesine fabrika açmak sadece fabrikada işçi olarak çalışmak olmadığının en somut örneğini ziyaret ettik.

Çiftçimiz; 45 dekarlık tarlasında buğday hasadını yaptıktan sonra, Yılın 2. ürünü olarak, Brokoli, karnabahar ürünlerini yetiştirerek, hasadını yapıyor.

İlçemizde Gıda Fabrikaları açıldıkça, artık çiftçimiz aynı yıl tarlasında ikinci ürün yetiştiriyor. Açılan gıda fabrikaları sayesinde ürün çeşitliliği artan ilçemizde lahana brokoli gibi sebzeler ikinci ürün olarak yetiştiriliyor.

Bu çalışmalarda lider olan çiftçimiz arkadaşımız Necati Doğan'a ve çalışmaları destekleyen, sözleşmeli ekimleri yaptıran Fine Food gıdaya da teşekkür ediyoruz."ifadelerini kullanarak çiftçilere bereketli bir sezon diledi.

Editör: Haber Merkezi