“İhtiyaç sahibi ailelerin yanındayız”
 


Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, her yıl olduğu gibi bu yıl da ildeki ekonomik durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapacaklarını söyledi.
Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, şubenin her yıl olduğu gibi bu yıl da Afyonkarahisar'daki ekonomik durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere gıda dağıtımına başladıklarını söyledi. Şubeye kayıtlı 250 ihtiyaç sahibi aile bulunduğunu ifade eden Danıştekin, ''İhtiyaç sahibi ailelerin yeni müracaatları kabul edilmektedir. 2012 yılı Mayıs ayındaki 1. gıda dağıtımında yapılacak yardımın toplam tutarı 18 milyon 226 bin 22 liradır'' dedi.
Danıştekin, bir aileye yapılacak yardımı içeriğinin, 25 kilogramlık 1 çuval Un, 5 kilogramlık 1 teneke yağ, 5 kilogramlık 1 paket şekr, 5 kilogramlık 1 paket pirinç, 5 kilogramlık 1 paket makarna, 1 kilogramlık 1 paket çay, 2 kilogramlık 1 paket nohut, 250 gramlık 1 paket margarin, 1,5 kilogramlık 1 paket tuz, 1,3 kilogramlık 1 teneke reçel ve 800 gramlık 1 paket banyo sabunundan oluştuğunu belirterek, paketin toplam maliyetinin 84.20 lira olduğunu ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi