İhracat şampiyonları ödüllerini aldı          
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2011 yılında ihracat şampiyonlarını ödüllendirdi.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin olağan genel kurul toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, sektörel tanıtım için kurdukları Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Kanatlı Tanıtım Grubu sayesinde çok başarılı bir dönem yaşadıklarını kaydetti.
2011 yılında yüzde 48’lik ihracat artış hızı ile Türkiye’de ihracatını en fazla arttıran sektör olduklarını belirten Kızıltan, son 10 yılda sektörün ihracatını 11 kat arttırdığını söyledi.
En önemli dış pazarlarının şu an itibariyle Irak, Hollanda, Almanya, İtalya ve İspanya olduğunu belirten Kızıltan, “Sektörümüze baktığımızda yüzde 51 oranında Su Ürünleri birinci iken, ikinciliği yüzde 22 ile Kanatlı Ürünler, üçüncülüğü ise yüzde 6 ile Yumurta Sektörü takip ediyor.’’ dedi.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’ndeki üyelerinin hiçbirinde tağşiş olmadığını ifade eden Kızıltan: “Tüm üyelerimizin balları analiz edildi ve hiçbirinde bir sorun olmadığı anlaşıldı. Bizim yurtdışındaki imajımız için hiçbir üründe sahtecilik yapılmaması ve gıda güvenliği önemli. Bu kapsamda üyelerimizin her birini kutluyorum” diyerek görüşlerini ifade etti.
Türk Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Genel Kurulu’na katılan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu “Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği her geçen yıl gösterdikleri performansla başarılarına başarı katıyorlar. Kaliteli Türk ürünlerini kurulan tanıtım grupları sayesinde tüm dünyaya tanıtıyorlar. Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü ihracatçılarımız, 2023 hedefi olan 3.5 milyar doların kendilerine düşen payını karşılayacak ve hatta bu hedefi aşacaklardır” dedi.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Genel Kurulu’na katılan Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Mesut Gürsoy, su ürünleri sektörünün üretim tesislerinin deniz ortasında ve göllerde olduğu için teminat sıkıntısı yaşadığını bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak formüller üzerinde çalıştıklarını, sektörden de formüller beklediklerini söyledi
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin Genel Kurul Toplantısı’na, Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Mesut Gürsoy, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, İzmir Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Suat Çelikel katıldı.
Genel Kurul sonrasında, 2011 yılında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nden en fazla ihracat yapan ilk 30 firmaya ödül verildi.
 
Editör: Haber Merkezi