İHH’den yetim çocuklara bayramlık hediyesi

Afyon İHH Yönetim Kurulu Üyesi, Yetim Çalışmaları Koordinatörü Yakup SABAN, yazılı açıklamasında:

“Dünyadaki tüm yetim çocukları, kimsesizleri, terk edilmiş yavrularımızı hedefleyerek çıktığımız bu güzel yolculuğumuzda yetim yavrularımızı Efendimiz (sav)’in emanetleri olarak görüyoruz. Eğitimden, sağlığa, sosyal destek çalışmalarından acil yardımlara, kültürel aktivitelerden mesleki eğitim ve kalkındırma projelerine kadar onlarca ülkede on binlerce çocuğumuzla buluşabilmeyi, onların saçlarını okşayıp hatırlarını sorabilmeyi amellerin en güzeli olarak görüyoruz.

Dünya genelindeki çoğu devletlerin çocuklarla ilgili olarak ortaya koydukları sosyal politikalar maalesef ki bugünkü ihtiyaca cevap veremiyor. Dünyadaki çocuklarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için daha güçlü ve sürdürülebilir sosyal çalışmalar ortaya konmalıdır.

Bu bağlamda Afyon İHH İnsani Yardım Derneği olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Hâlihazırda Afyon İHH olarak öz kaynaklarımızla 39 ve genel merkezimizin desteğiyle 64 olmak üzere toplamda 103 Afyon’lu yetimimize her ay 100 TL düzenli maddi destek sağlanmaktadır. Dönemsel olarak binden fazlaAfyon’lu yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi evlatlarımıza ulaşıyor destek olma noktasında var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca “Bin Bayramlık Bin Gülümseme”sloganıyla dört yıl önce başladığımız çalışmayla 2014 yılında 327, 2015 yılında 639, 2016 yılında 1728,2017 yılında 1861 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza; bayram sevincini doyasıya yaşasınlar diyerek, bağışçılarımızın destek ve katılımıyla 100 TL tutarında bayramlık kıyafetler hediye edilmiştir. Bu gün de Afyonkarahisar merkezi, ilçeleri ve kasabalarından çocuklarımıza bağışçılarımızın desteğiyle bayramlık kıyafet hediye edilmiştir. İnşallah 27 Mayıs Pazar günü Dinar ve Sandıklı’da; 31 Mayıs Perşembe günü Bolvadin, Bayat ve mülteci çocuklarımıza; 2 Haziran Cumartesi günü Şuhut’ta olmak üzere Ramazan ayı sonuna kadar bayramlık kıyafet hediyesi çalışmamız devam edecektir. Bu bağlamda Ramazan ayı çalışmalarımızın devam ettiğini, bayramlık kıyafet hediyesi, fitre, bağış ve zekatlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Afyonkarahisar Belediyesi karşısındaki dernek binamızdan ve Kadınana İmam Hatip Ortaokulu önündeki standımızdan kabul ettiğimizi hatırlatmak isteriz.

Bizim için büyük bir mutluluk olan yetim yavrularımızla birlikte olabilme bahtiyarlığını, bu kutlu çalışmaya gönül veren, yetimi kendi öz yavrusu olarak bilip gecesini gündüzüne katan kıymetli yetim dostu gönüllülerimizle, hayırsever bağışçılarımızla paylaşıyor, onlara teşekkürü bir borç biliyoruz.Ayrıca 2018 yılı bayramlık kıyafet hediyesi çalışmamız tamamlandığında bu yılki rakamlar da açıklanacaktır. Saygılarımla…”dedi.

Editör: Haber Merkezi