İGM BAŞKANI SEL, “LÜZUMSUZ HARCAMA YAPMIYORUZ”
 
İscehisar’ın Karaağaç köyünde yapımı tamamlanan halı saha ve düğün salonunun açılış törenine katılan İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, lüzumsuz hiçbir şekilde para harcamamaya gayret ettiklerini söyleyerek, “Örneğin bir yere okul yapılacak, 6 dersliğe ihtiyaç varsa ve arkadaşlarımız 12 derslik yapalım deseler bile biz 6 derslik yapıyoruz. İhtiyaç neyse ve nerede ise ona göre yatırım yapıyoruz” dedi.
 
Afyonkarahisar’daki tüm köylere yatırım ve hizmet etmeye devam eden İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yapımı tamamlanan halı saha ile düğün salonunun açılışını gerçekleştirdi. İscehisar İl Genel Meclis Üyeleri Selçuk Çirkin ve Halim Göral’ın yapılan hizmet ve yatırımlara büyük katkısı olduğunu vurgulayan Başkan Salih Sel, Vali Yardımcısı Günay, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, AK Parti İscehisar İlçe Başkanı Murat Dikmen ile birlikte halı saha ve düğün salonunu hizmete açtı. Yapılan hizmetlerin her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çeken Başkan Sel, halı saha ve düğün salonunun Karaağaç köyüne hayırlı olmasını diledi.
 
2 YILDA 1 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK
Yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Sel, 2 yılda Karaağaç köyüne 1 Milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi. Sel, “İl Özel İdaresi son yıllarda alt yapı yatırımlarının büyük bir bölümünü tamamladığı için sosyal projelere de ağırlık vermeye başladı. Geçen yıl bütün ilçelerimize halı saha ve 10 tane büyük ilçemize de düğün salonu yapımı gerçekleştirdik. Bu sene bunlara devam ediyoruz. Geçen yıl İscehisar’da Seydiler’e bir halı saha yapımı gerçekleştirdik. Bu yıl ki ödenekten de Karaağaç köyümüze hem halı saha hem de düğün salonu yapımı gerçekleşti. Vali Yardımcımız, Kaymakamımız, İl Genel Meclis üyelerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla bunların açılışlarını yaptık. Bunun yanı sıra geçen yıl Karaağaç köyümüze İl Genel Meclis başkanlığımızın almış olduğu kararla 8 derslikli bir ilkokul yaptık. Ayrıca asfalt sezonunun açılışını da Karaağaç köyümüzden yapacağız. Sadece 2 yıl içerisinde Karaağaç köyümüze İl Genel Meclis Başkanlığımızın aldığı kararla İl Özel İdare Genel Sekreterliği 1 Milyon TL’lik yatırım yaptı” diye konuştu.
 
BİZİM GİBİ ÇÖP TOPLAYAN VİLAYET YOK
Afyonkarahisar’ın tüm köylerinden düzenli bir şekilde çöp toplandığını dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, diğer illerin yüzde 60 ile 70 arasında çöp toplayabildiğini ifade etti. Sel, şöyle konuştu, “Afyonkarahisar bütün köylerinde çöp toplayan tek vilayettir. Diğer vilayetlerde topluyorlar. Ama köylerinin yüzde 70’inde topluyorlar. Yüzde 60’ında topluyorlar. Ama biz ilimizin tüm köylerde çöplerimizi topluyoruz. Park taşı konusunda da çok ileri bir konumdayız. Sadece bizim dönemimizde 2009 yılından itibaren ve bu senede dahil olmak üzere 50 Milyon TL’lik (50 Trilyon) parke taşı yaptık. Geçen yıl 25 Milyon TL’lik yaptık. Her yılda 5 Milyon TL’lik yaptık.  Çok iş yapıyoruz. Maalesef  bunları yeteri kadar anlatamıyor, ve halkımıza duyuramıyoruz. Geçtiğimiz hafta İslami İlimler Fakültesi yanına yapılan Kız Öğrenci yurdunu incelemiştik. Yaklaşık 8 Milyon TL’ye mal oldu. Gerçekten güzel bir yurt yapılmış. Bu yatırımlarımız devam ediyor.”
 
440 KM ASFALT YAPIYORUZ
Lüzumsuz bir şekilde harcama yapmadıklarını söyleyen Başkan Salih Sel, “2009 yılında biz göreve başladığımızda bütçemiz 20 Milyon TL idi. Bu yıl ki bütçemiz 140 Milyon TL’dir. Devasal bir bütçeye sahibiz. Yani 7 yılda 7 kat artmış. Yatırımlarımızı da gerçekten ihtiyaç olan neyse onu yapıyoruz. Bunların yanı sıra asfalt çalışmalarda devam ediyor. 2009 yılında 100 km asfalt yaparken, bu gün 440 km asfalt yapıyoruz. 2009 yılına bakıldığında asfalt çalışmalarımızdaki kilometremizde 4 kat arttı. Yine sıcak asfalt konusunda pilot bir bölge seçtik ve 10 km sıcak asfalt dökeceğiz. İl Genel Meclis Başkanlığı olarak çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi