içme Suyu Arıtma Tesisine ziyaretler devam ediyor

Türkiye’de örnek tesis olan Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni Afyon Kocatepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü öğrencileri ve Karaman Belediyesi’nden ilimize gelen heyet ziyaret etti.

İlk ziyaret Afyon Kocatepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Nazan Yılmaz ve Kimya Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerinden geldi. Daha sonra ise Karaman Belediyesi heyeti, yeni açılmış olan İçme Suyu Arıtma tesislerinin işletimi konusunda bilgi almak amacıyla İçme Suyu Arıtma Tesisimizi ziyaret etti.

Öğrencilere ve Karaman Belediyesi heyetine; ön ozonlama sistemi, sofra tuzundan klor üretim sistemi ve 500 kwp güneş enerji santralinin bir arada bulunduğu Türkiye’deki tek İçme Suyu Arıtma tesisinin işletimi hakkında Belediyemiz Personeli tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca yine Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Suyumu Koruyorum Projesi öğrencilere tanıtılarak günümüzde su tasarrufunun ne kadar önemli olduğu konusuna değinildi. Tesis ziyaretine katılan akademisyenler ve öğrenciler gelecekteki meslekleri ve çalışma alanları açısından faydalı bir teknik gezi olduğunu belirterek, tesis ziyaretinden memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Karaman Belediyesi’nden gelen heyet ise tesisin işletimi hakkında detaylı bilgiler aldıklarını ve bunları kendi tesislerinde de uygulayacaklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi