'İçki yasağı yanlış anlaşıldı'
Afyonkarahisar Bölge İdare Mahkemesi, içki yasağına aykırı davrandıkları gerekçesiyle ceza verilen iki kişiyi haklı buldu. Mahkeme, söz konusu düzenlemeyi iptal etti.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentteki açık alanlarda içki içilmesine mevzuat dışında herhangi bir yasak getirmediklerini belirterek, “Biz parklarda alkol alıp insanları rahatsız edenlere karşı yasak getirdik. Ama bu iptal edilmişse mahkeme yanlış anlamıştır” dedi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, medyadaki haberlere tepki gösterdi.
Mahkemenin kararının henüz kendilerine tebliğ edilmediğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Mevcut mevzuatın dışında yeni bir yasak getirmedik ancak bu da iptal edilmişse Bölge İdare Mahkemesi 'yanlış anlamıştır' manasına geliyor'' diye konuştu.
Balkanlıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Zaten mevzuatta yasak olan bir takım eylemleri ete kemiğe büründürerek vatandaşın anlayacağı bir hale getirdik. Bunlar neler; vatandaşın rahatsız edilmesi yani belli saatlerinde hele ki akşam vakti, milleti rahatsız eden, emniyet ve asayişi bozan her türlü hareket. Bunun kimisi ceza kanununda, değişik mevzuatlarda karşılığını buluyor.
Parklarda, bahçelerde, meydanlarda alkol alan, belli bir alkol sınırını aştıktan sonra insanları rahatsız etmek, rezalet çıkarmak, insanları rahatsız etmek serbest mi? Bizim yasakladığımız budur.
Ruhsatlı mekanlar, oteller, ruhsatlı içki satan büfeler, marketler, satışına yine devam ediyor. Bizim kamuoyunun önüne koyduğumuz, 'yasak' diye lanse edilen husus; parklar, bahçeler, ibadethaneler, şehitlikler ve yol kenarlarında alkol alınarak yüksek sesli müzik yayınıyla milletin rahatsız edilmesiydi.”
Yeni bir uygulama olmadığını vurgulayan Balkanlıoğlu, “Milletin rahatsız edilmesine müsamaha isteniyorsa, buna yine izin vermeyeceğiz. Afyonkarahisar huzur kenti olmaya devam edecek'' dedi.
Balkanlıoğlu, yasakla ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını da savundu.
Editör: Haber Merkezi