İç Göç Özel Uygulama Planı Toplantısı Yapıldı
İç Göç Özel Uygulama Planı 2013 yılı bilgilendirme, çalışma ve koordinasyon toplantısının ilki Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’in Başkanlığında Valilik Toplantı salonun yapıldı.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü Koordinesinde yapılan toplantıya İç Göç Özel Uygulama Planı ile ilgili kurumların müdürleri katıldılar. Toplantıda tedbir maddelerinde adı geçen koordinatör ve sorumlu birimlerin koordineli olarak çalışması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca iç göçe ilişkin genel durum değerlendirmesi, iç göçün yavaşlatılması, yönlendirilmesi ve yol açtığı sorunların çözümüne ilişkin politika ve tedbirler ile uygulamaya ilişkin esaslar ele alındı.
Toplantı sırasında konuşan Vali Yardımcısı Ali Şanlıer; İç Göç Özel Uygulama Planının amacının; İç göçe ilişkin genel durum değerlendirmesi, iç göçün yavaşlatılması, yönlendirilmesi ve yol açtığı sorunların çözümüne ilişkin politika ve tedbirler ile uygulamaya ilişkin esasları kapsadığını belirtirken, konuyla ilgili olarak oluşturulacak olan Çalışma Gruplarınca çalışmaların sonunda oluşturacakları raporların değerlendirilerek hazırlanacak olan “İç Göç Özel Uygulama Planı Yıllık Faaliyet Raporu’nun Başbakanlığa sunulacağını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi