İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu Açıldı.
Afyon Kocatepe Üniversitesinde ‘Fahri Doktora Payesi’ bulunan, Merhum Gazeteci İbrahim Küçükkurt’un adının verildiği Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nun açılış töreni Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
ANS Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, merhum İbrahim Küçükkurt’un eşi Neriman Küçükkurt, İl Müdürleri, akademisyenler, medya mensupları, İbrahim Küçükkurt’un yakınları, tüm sevenleri ve davetliler katıldı.
İbrahim Küçükkurt’un hayat hikayesinin okunması ile başlayan törenin açılış konuşmaları sırasında söz alan Vali Balkanlıoğlu; “Merhum İbrahim Küçükkurt Afyonkarahisar’da ilk göreve başladığımda tanıdığım ilk insanlardan biridir. Eşraftan olduğu için hemen herkesi de bilirdi. Adeta canlı bir tarihti. Afyonkarahisar’lıları çok iyi tanınmasının yanında insanlar için kendine has güzel yorumlarda bulunurdu. Bizler İbrahim Küçükkurt’un muhabbetini çok arıyoruz. Kendisi ile uzun uzun sohbetlerde bulunduk. Afyonkarahisar’da çok emeği var. Ayrıca müteşebbis ruhuyla Türkiye’de ilk olan çalışmalar gerçekleştirmiştir. Mesela İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ilk özel bankasını Afyonkarahisar’da kurmuştur. Terakki Servet Bankası ile de çok başarılı çalışmaları bulunmuştur. Ayrıca fazlaca kitap okuyarak kendini ve beynini geliştiren birisi olarak tanıdım ben İbrahim Küçükkurt’u. Bazen bakıyorum o yaşta olan insanlar çoğu işlerini kendi başlarına göremiyorlar. Kitap okumak beyni geliştirir ve fikirlerini düşüncelerini zinde tutarlar. Bende gittiğim her eğitim kurumunda öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Nasıl sporcular çalıştıkça bedenlerini zinde tutuyorlarsa, insanlar da kitap okuyarak beyinlerini zinde tutarlar. İbrahim Küçükkurt böyle bir insandı. Yani son nefesine kadar hem akıl, hem de beden sağlığı yerindeydi. Merhum Küçükkurt’un üniversitenin temellerinin atılması ile bu günlere gelmesinde büyük çabaları vardır. Bu konuda da ilklere imza atan İbrahim Küçükkurt sayesinde çevre illerden önce üniversiteye kavuşmuştur. Dolayısıyla Afyonkarahisar için büyük zahmeti, emeği olan merhum İbrahim Küçükkurt’un büyük katkıda bulunduğu üniversitede bu programı gerçekleştiriyoruz. Rektörümüzde İbrahim Küçükkurt için büyük bir vefa örneği göstermiştir. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi.
Törende Vali Balkanlıoğlu’ndan sonra söz alan ve” İbrahim Küçükkurt Rahmet Dileği” ismindeki şiirini okuyan Hacı Galip Leblebicioğlu merhum İbrahim Küçükkurt’a Allah’tan rahmet diledi.
Şiir için tıklayınız.
Daha sonra tören, açılışın gerçekleştirilmesi ve Vali Balkanlıoğlu ile diğer protokol üyelerinin salonu gezmesi ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi